İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Yürüyüş Dergisi'ne operasyon düzenlendi. Operasyona özel harekat, çevik kuvvet, polis helikopteri ve itfaiye ekipleri destek verdi. Sultangazi Fevzi Çakmak Caddesi'nde bir binada bulunan Yürüyüş dergisine gelen ekipler, yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışma sonrasında çelik plakalarla güçlendirilmiş kapı ve duvarları kırılarak içeriye girdi

POLİS BASKIN YAPINCA EVRAKLARI ATEŞE VERDİLER

İçeride bulunan şüphelilerin polisin gelmesi üzerine bazı evrakları ateşe verdiği öğrenildi. Operasyonda kapsamında Yeliz K., Ebru Y., Ümit Ç., Beşir E. ve Tahsin S.'yi gözaltına alındı.

BİLGİSAYARLARIN YEDEKLERİ ALINDI

Dergi binasında yapılan aramalarda yanmadan kurtarılan bazı yazılı ve dijital dökümanlar ele geçirildi. TEM ekipleri inceleme yapmak üzere dergide bulunan bilgisayarlarda bulunan verilerin yedeklerini aldı. Gözaltına alınan 5 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr