Olay, dün saat 17.30'da Tabaklar Mahallesi Haznedarlar Sokak üzerinde meydana geldi. Çocuğunu Cumhuriyet Caddesi üzerine bıraktıktan sonra Karaçayır Mahallesi istikametine giden 40 yaşındaki Ahmet Demirel, 14 DZ 620 plakalı otomobilini Haznedarlar Sokak üzerindeki park yerine bıraktı. Aracını park ettikten sonra yanına gelen trafik ekibi sürücü Ahmet Demirel'den ehliyetiyle ruhsatını vermesini istedi. Trafikte yanlış bir hareket yapmadığını iddia eden Demirel ile trafik ekibi arasında tartışma yaşandı. Polis ekibi Ahmet Demirel'e trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve ehliyetini ibraz etmemek suçundan 291 TL para cezası kesti. Aracına binip olay yerinden uzaklaşmak istediği sırada trafik ekibi Mustafa Ren'in kullandığı 14 BR 593 plakalı otomobili durdurdu. Trafik ekibi araçtan indirdikten sonra tartıştığı genç sürücüyü yere yatırıp gözaltına almaya çalıştı. Polislerin kendilerini uyaran kız öğrencilere de bağırmaları tepki çekti. Mustafa Ren'e de tehlikeli araç kullanmak ve abartı egzoz bulundurmaktan 380 TL para cezası kesildi.

Bu sırada otomobilin sürücüsünün yere yatırılıp gözaltına alınmasına tepki gösteren Ahmet Demirel'in elindeki telefonu gören polis ekibi "Ver şu telefonu" diyerek bağırdı. Polis, üzerine yürüdüğü Demirel'i iterek telefonunu almaya çalıştı. Olay yerinde yaşananlar yurtta kalan üniversite öğrencileri tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi.
Yaşanan olayın ardından Demirel, polis merkezine giderek polislerden şikayetçi oldu. Polisler bu kez de agresif tavırlar sergilediği gerekçesiyle Demirel'in ehliyetine el koyarak hastaneden psikiyatri raporu almasına ilişkin tutanak tuttular.

Aracıyla dönüş yaparken istemeden pati çektiğini iddia eden Ahmet Demirel, "Araçta yaylaya bırakmak için aldığım tüp vardı. Onu kontrol etmek için aracımı park ettikten sonra trafik ekibi geldi. Ehliyet ve ruhsatımı istedi. Bende yanlış bir şey yapmadığımı söylememe rağmen istediklerini verdim. Sonrasında yaşananlara tepki göstermek için belgelerimi geri aldım ve ardından ceza kestiler. Bu sırada başka bir aracı durdurdular. Onun sürücüsünü yere yatırıp sırtına basıp müdahale ederek şiddet uyguladılar. Elimde telefonla beni görüntülerini çektiklerini zannederek beni de itip kaktılar. Şikayetçi olmak için karakola gittiğimde de ehliyetime el koyuldu" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr