Anıtpark'taki çelenk koyma törenine Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ay yıldılı tişörtler giyen öğrenciler Atatürk anıtı önünde selfie çekti. Törenin ardından Kent Meydanı'ndaki halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü stantları da Kent Meydanı'nda açıldı. Kutlamalar, çeşitli spor etkinlikleriyle devam etti.

ZONGULDAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI

Zonguldak’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Bülent Ecevit Caddesi’nden Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na yapılan yürüyüş ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen yürüyüşte öğrenciler, Fatih Halk Eğitim Merkezi mehteran takımının marşları eşliğinde yürüdü. Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflı tişörtler giyen öğrenciler, bayramı doyasıya kutladı. Yürüyüşe katılan bazı gruplar, "Ne mutlu Türk’üm diyene", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları attı. Anıttaki törene Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağzöz, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sporcular ve öğrenciler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karagülmez’in Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Tören, tekvando, judo, eskrim ve karate gösterileriyle sona erdi.

Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk Meydanı’nda törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünden düzenlenen törene; CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Esat Şengül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, gazi ve gençler katıldı. Saygı duruşunda bulunulan törende; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kabakçı, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Tören ardından gazetecilere açıklama yapan CHP İl Başkanı Şengül, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs gününün gençlere armağan edildiğini hatırlatırken şöyle dedi:

"Ulu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin gençlerinin alanları doldurmasını isterdik. Türkiye’nin bayram tadını yaşamasını isterdik, ama maalesef iş başındaki hükümetin yasakçı anlayışından dolayı bayram sadece İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla sona erdi. Bayram kutlamaları halkın katılımıyla olurdu. Günümüzdeki bayramların ne çocuklarımıza ne gençlerimize iyi bir izlenim bırakmayacaktır. Biz parti olarak Elbistan’da 19 Mayıs kutlamalarını gerçekleştireceğiz, bayramı bayram tadında yaşıyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr