Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2016-2017 yılı akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada “Trakya'dan Doğu Avrupa'ya kadar olan coğrafyada attığınız her adımda ecdadın izlerinden birine mutlaka rastlarsınız. Tarih kitaplarında Misak-ı Milli'yi okuyoruz. Eğer Misak-ı Milli diye bir derdimiz varsa kusura bakmayın” demişti.

YUNANİSTAN'DAN YANIT GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, Yunanistan’da da tepkiye neden oldu. Supitnik'in haberine göre, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos dün yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın ‘iki ülke arasındaki sınırları belirleyen Lozan Anlaşması’nın altını oyduğunu’ belirtti.

Pavlopulos, Erdoğan’ın bu açıklamaları ile Türk-Yunan ilişkilerinin yanı sıra Türkiye-AB ilişkilerine de zarar verdiğinin söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasında ‘iyi komşuluk ilişkilerinin’ sürmesini istediklerini kaydeden Pavlopulos, “Yunanistan, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi. Bizim istediğimiz de bu ancak bu durum tarih ve uluslararası hukuka saygı duymayı gerektiriyor” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr