Alco anket şirketi adına 30 Mayıs - 2 Haziran ayları arasında yapılan ankette, Yunan halkının endişesi açıkça belli oluyor.

"Hükümetin ülkeyi krizden çıkarabileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna, halkın %80'i hayır, %11'i evet cevabını verirken; %9'u soruyu cevaplamadı.

"Ekonomi için sizce en önemli çözüm nedir?" sorusuna ise halkın %70'i kemer sıkma politikasına son verilmesi gerektiğini, %17'si borcun ödenebileceğini söyledi, %9'u yine cevap vermedi.

Bugün saat 18.30'da Syntagma Meydanında "İstifa edin" sloganı altında protesto gösterisi düzenlenecek. Hükümet sözcüsü Olga Yerovasili bu gösteriyi "Ülkeye karşı düşmanca bir hareket" olarak nitelendirdi ve arkasında ana muhalefet partisinin saklı olduğunu ima etti.

Ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi "Dünyada ilk kez anarşistler bir hükümeti müdafaa etmek için çağrı yapıyor" diyerek iktidar karşıtları olarak bilinen gençlerin bugün için düzenledikleri toplantıya işaret etti ve "Protesto gösterilerine katılanların güvenliğinden hükümeti sorumlu tutacağız" açıklamasını yaptı.



Kaynak: Cumhuriyet.com.tr