Yunanistan’da hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergi ile destekleme primlerinin ödenmemesi tepkiyle karşılandı. Yaklaşık 1 aydır zaman zaman traktörlerle yol kapatma eylemi yapan çiftçiler, seslerini duyurmak için otoyolların yanı sıra sınır kapılarının yollarını da kapatmaya başladı.

Dün Evros bölgesindeki Bulgar sınır kapıları Ivoylovgrad ve Ormenio gümrüğüne giden yolları 550 traktörle kapatan eylemci çiftçiler, bugün ise İpsala Sınır Kapısı karşısındaki Kipi Gümrük Kapısı yolunu kapattı.

3.5 KİLOMETRE KUYRUK OLUŞTU

Kipi Sınır Kapısı'nda küçük araç ve otobüslerin geçişi sürürken, TIR giriş çıkışları tamamen durdu. Türk tarafında Yunanistan’a gitmek için bekleyen TIR araçları yaklaşık 3.5 kilometre kuyruk oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, komşu ülkede yaşanan yol kapatma eyleminin Türkiye’yi de etkilediğini ifade ederek, “Yunanlı çiftçilerin eylemleri nedeniyle İpsala’da TIR kuyruğu oluştu. İpsala’da 3.5 kilometre kadar kuyruk var. Bozulacak yük taşıyan TIR araçları hariç araçların geçişine izin verilmiyor. Bu sebeple kuyruk oluştu. Eylemin de ne zaman sonlanacağı belli değil. Ancak küçük araç ve otobüs geçişlerinde şuan bir sıkıntı olmadı”

PRİMLER ÖDENENE KADAR EYLEMLER SÜRECEK

Yol kapatma eylemi yapan çiftçilerden Yanni Margaritidis, Yunanistan’daki çiftçilerin sorunlarına dikkat çekmek için traktörlerle yol kapattıklarını ifade ederek, “Yolları kapamaktan başka çaremiz yoktu. Çünkü Yunanistan’daki çiftçilerin vergi, sigorta, emeklilik gibi konularla ilgili çok ciddi sorunları var” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr