HDP'nin 2. Olağan Kongresi'nin ardından genişletilmiş ilk Parti Meclisi (PM) toplantısı başladı. MYK üyelerinin belirleneceği toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'AKP-saray iktidarı'nın saflaştırma, kutuplaştırma yaklaşımını, halkların artık birbirinden koparma, bir araya gelmeyecek şekilde düşmanlandırma çizgisine taşıdığını ifade etti.

"TÜRKİYE'Yİ 8 AYDIR BİR FACİA İKLİMİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER"

Bugün meselenin saflaşmanın hangi çizgide ve hangi yönde olacağı olduğunu dile getiren Yüksekdağ, "Gerçek insani saflaşmayı oluşturan ve bu yönde bütün Türkiye toplumunu ilerleten bir rol oynamalıyız. Bir diktatörlük ve despotizm dayatması varsa eğer; buna karşı demokrasi ve demokratik saflaşmanın açılması gerekiyor. Bütün halkların eşit, onurlu bir arada yaşamasını istiyoruz. Demokratik siyasetin kurumlaşması ve geliştirilmesi öncelikli koşuldur. İktidar bundan uzaklaşmış durumda. İstikrar deyip Türkiye'yi 8 aydır bir facia iklimine dönüştürdüler. Siyasal kaosu ve istikrarsızlığı daha da derinleştirdiler. Buna dur demezsek, daha beteri olacak. Kaos, istikrarsızlık, şiddet ve baskı iklimi daha da ağırlaşacak ve yüzde 50'yi yutacak." diye konuştu.

"KÜRTLERE TAYYİP ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPILMAMASININ DİYETİ ÖDETTİRİLİYOR"

Cizre'de, vahşet bodrumunda yaşam mücadelesi verildiğini belirten Yüksekdağ, Sur'da da yine aynı şekilde mücadele verildiğini ifade etti. Tayyip Erdoğan'ın başkan yapılmamasının diyetinin ödettirildiği iddia eden HDP Eş Genel Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun intikamı alınmaya çalışılıyor. Erdoğan'ı başkan yaptırmayan, AKP'yi tabela partisine dönüştüren Kürtlerden, rejim, savaş, imha siyasetiyle intikam alınmaya çalışılıyor. Direnmeye devam edeceğiz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr