Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Kadın Meclisi toplantısında konuştu.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satırbaşları özetle şöyle:

‘İktidar hizadan çıkan her kadını cezalandırılıyor’

“Savaşların tırmandırıldığı şiddetin tek yönetme biçimi görüldüğü zamanlarda kadınlar daha fazla baskıyla yönetilmeye çalışılır. Siyasi iktidar artık kadınları istediği gibi yönetemiyor. Siyasi iktidarın erkek egemen baskıcı, ayrımcı yönetme anlayışına itiraz ediyor. Bu itiraz her gün kadınların tacize, tecavüze uğramasına neden oluyor.

“Kadınlar hayatın her alanında siyasi iktidar tarafından terbiye edilmeye çalışılıyor. Siyasi iktidar, belirlediği hizadan çıkan her kadını cezalandırılıyor. Türkiye ataerkil bir siyaset anlayışıyla yönetiliyor.

“Bütün bu baskılara rağmen kadın özgürlük mücadelesi direnişiyle kendini ısrarlı bir şekilde sürdürüyor. Dayatılan bu köleliğe rağmen, o esaret zincirinden kurtulan kadınlar varsa umut ve gelecek de vardır.

‘Kadınlar teslim olmadı’

“Kadınların mücadelesi teslim olmadı. Silopi, Sur ve fabrikalardaki kadınlar teslim olmadı. Kadınlar teslim olmadığı müddetçe geleceğimiz zaptedilemez. HDP Kadın Meclisi kendini her düzeyde örgütleyerek barış, demokrasi, özgürlük mücadelesini örgütleyecek.

‘600’e yakın insanı katledildi’

“İktidar, Saray savaşı uğruna 600’e yakın insanı katletti. 100’den fazla kadın evinin içinde, sokakta, yaşam alanlarında infaz edildi. Katledilen kadınların cenazesi 1 hafta sokakta bekletildi. Bu kadına yapılan zulmün en ağır biçimidir. Bütün bu şiddet sarmalı tekçi ve iktidar saplantılı bir siyasi anlayışın güvencesini sağlamak içindi.

“Bizler bu darbeci uygulamaların savaş politikasının sona ermesi için seferber olduk. Bu seferberliğimiz vahşet bodrumunda canice katledilenleri kurtarmaya yetmedi. Üzgün olmamızdan daha fazla öfkeliyiz.

‘AKP ve Saray iktidarı o bodrumun enkazında kaldı’

“21. Yüzyılda haftalarca ambulans diye diye sivi insanlar katledildi. AKP ve Saray iktidarı o bodrumun enkazında kalmıştır. Böyle bir vahşeti işleyen siyasi iktidarın geleceği yoktur, varsa da o gelecek karanlıktır.

“Cizre ve Sur’da kontra yapılanmaları özel savaş yürütüyor. Türkiye’de yeni bir paralel yapı daha oluştu. Merkezi de şu an Kürt illeridir. Saray’daki zat Ergenekon atına binmiş iktidar için şahlanacağını zannediyor. Ergenekon atına binip o Saray’da ömrü billâh başkan olacağını sananlar yanılıyordur. O at kimleri düşürdü sırtından.

“Ankara katliamının dördüncü ayı. 4 ay boyunca katliamın sorumluları açığa çıkarılmadı. Kayda değer soruşturma yapılmadı. Bu katliamı da sorumlularını da unutmadık, unutturmayacağız da.

“AKP’nin, Türkiye’deki kadına şiddet uygulaması yetmedi bir de Ekvador’daki kadınlara saldırdı. Ekvador’daki kadınların dayanışmasını selamlıyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr