Suriye’de Halep ilinin kuzeyinde yer alan Azez kenti ile Tel Rıfat kasabası çevresinde Demokratik Suriye Güçleri ile El Nusra ve Ahrar uş-Şam arasında şiddetli çatışmalar sürerken, Rusya savaş uçakları da bombardımanını sürdürüyor.

YPG'den bölgedeki son duruma ilişkin açıklama geldi. YPG'nin Afrin Sözcüsü Fırat Xelil, Sputnik Türkiye'den Hikmet Durgun'a yaptığı açıklamada, "Türkiye bize ve Demokratik Suriye Güçleri’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gece gündüz bombardıman yapıyor. Şimdiye kadar belki binlerce top atışı yaptı. Saldırılar 3 gündür yoğun bir şekilde sürüyor. Şimdiye kadar YPG üyesi 2 kişi şehit oldu. Demokratik Suriye Güçleri’nden de yaralılar var. Dün de Meryemin köyüne yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybetti, 7 sivil de yaralandı. Maddi zarar da oluştu. Türkiye sadece Azez çevresine değil Afrin Kantonu’nun köylerine de saldırıyor. Türkiye Afrin’e bağlı Tefercıle, Kibar ve Meryemin bölgesine bağlı birçok köyü bombalıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE BİR MERMİ DAHİ ATMADIK"

Türkiye'de bir saldırıda bulunmadıklarını söyleyen Xelil, "Türkiye bizim onlara saldırdığımızı iddia ediyor, öyle bir şey söz konusu değil. Biz Türkiye tarafına bir mermi dahi atmış değiliz. Sınıra dahi yaklaşmıyoruz. Türkiye bize saldırı için gerekçe yaratmak amacıyla öyle söylüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin IŞİD, El Nusra ve Ahrar uş-Şam'a destek olmak için kendilerine saldırdığını vurgulayan Xelil, şunları söyledi:

"IŞİD, El Nusra, Ahrar uş-Şam ve diğer terör örgütlerini Kürt halkının üzerine saldırtan Türkiye’dir. Türkiye’nin bize ve Demokratik Suriye Güçleri’ne saldırması bu terörist örgütlere verdiği somut desteğin göstergesidir. Demokratik Suriye Güçleri karşısında yenilgiye uğrayan El Nusra ve Ahrar uş-Şam’a destek olmak için Türkiye bombardıman düzenliyor. El Nusra’nın bölgeden çıkmasını istemediği için bombardıman yapıyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr