Yozgat Valiliği'nin, 28 Eylül tarihinde yayımladığı 'umuma açık istirahat ve eğlence' yerleri konu başlıklı genelgeyle içkili yerlerin kapatılmasının yankıları devam ediyor. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, içkili mekanların kapatılması kararının tartışılabilir olduğunu belirterek, "Bu mekanlarda üzücü olaylar yaşanıyorsa, kapatılma kararını doğru buluyorum. Vali Bey’in 'şeker pancarı satıp paralarını buralara yatırıyorlar diye kapattım' şeklinde sosyal medyadan paylaşım yapıyorsa, bu da Vali Bey tribünlere oynuyor manasına gelir" dedi.

'SABAHLARA KADAR AÇIK KALAN YERLER DEĞİLDİ'

Yozgat’ın Yenifakılı İlçesi'nde faaliyet gösteren Alibaba Müzikhol işletmecilerinden Ali Karaaslan, kapatma kararını haksız bulduklarını ve kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Karaaslan, "Bize Yozgat genelinde içkili mekanların kapatıldığı söylendi. Biz bu işle ailemizin rızkını sağlıyoruz, 10-15 kişiye iş imkanı sunuyoruz. Buralarda kavga-dövüş olayları pek olmaz. Günlük 4 saat açık kalan mekanlar. Buraları gece 01.00’de kapatmak zorundayız zaten. Sabahlara kadar açık kalan yerler değildi" dedi.
Aynı işyerinin sahiplerinden Şahin Karaaslan da kendisinin Emniyet Amirliği'ne çağrılarak kapatma kararının bildirildiğini anlatırken, "Biz evimizi buradan geçindiriyoruz. Mekanımızın yıllık 45 bin lira kirası var ve bu parayı ödedim. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum" diye konuştu.

'BİZ DE MAĞDURİYET YAŞAYACAĞIZ'

Yenifakılı'daki işletmecilerden Günay Karacabay ise Türkiye’nin içinde bulunduğu OHAL’den dolayı valiliğin kapatma kararına uymak durumunda olduklarını belirtti. Bu kararın mağduriyetler yaratacağını anlatan Karacabey, "Biz de mağduriyet yaşayacağız. Çünkü işçilerimizin çıkışı yapılacak, 3-5 aile buradan sebepleniyordu. Kapanınca mutlaka sıkıntı yaşayacağız" dedi.

‘Sıfır promil’ Yozgat

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr