Terör faaliyetlerinin rahatsız edici şekilde dünya gündemini meşgul etmesi YouTube, Facebook, Twitter, Instagram ve nice sosyal medya servisi ile paylaşım sitesini geniş çaplı önlemler almaya itiyor.
Söz konusu internet uygulamaları, gelişmiş algoritmalar sayesinde radikal ve terörist mesajlaşmaları ve paylaşımları anında ortaya çıkarıp, otomatik olarak ortadan kaldırıyor.


Bahse konu algoritmalar; şiddet içerikli, terörizme destek veren ve aşırı propagandalara, anında silme veya engelleme uygulamasıyla cevap veriyor. Elbette algoritmaların, tüm sorunları anında tespit etmesi mümkün olmasa da, artık “çok sayıda şikayet” denklemden çıkıyor. Doğal olarak, algoritma sorunlu yapıları yok ettikçe, insana bağımlılık da o derece azalıyor.
Basit ve yakın tarihli bir örnek vermemiz gerekirse Twitter, sadece Mart ayında 150.000’den fazla paylaşımı ve bu tür paylaşımları gerçekleştiren kişileri yasaklamak zorunda kalmıştı. Yaz aylarında en üst düzeye ulaşan algoritmalar, çalışanların üstündeki yükü kaldırırken, birkaç saniye bile internette dolaşması rahatsızlık verecek paylaşımlara, yara; kangren olmadan cevap verebilecek. Ortak proje sayesinde dünyanın en popüler sitelerindeki şiddet ve terör içerikli yayınlar, doğmadan ölecek.

Star Trek’in Genç Yıldızı Hayatını Kaybetti!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr