Bumper isimli yeni reklamlar toplam 6 saniye uzunluğunda olacak ve izleyiciler reklamı geçemeyecekler. Öte yandan, YouTube Bumbper reklamları, 15+ saniyelik ana reklam kampanyalarının yardımcı enstrümanı olarak kullanılmasını istiyor. Bir anlamda, kampanyanın 15+ saniyelik ana videosu reklam olarak oynatılacak ama Bumper reklamlar da küçük teaser’lar olarak kampanyada yer alacak.
Google’ın planına göre, 6 saniyelik Bumper reklamları Mayıs ayı içinde yayına başlayacak. Şimdiden, büyük reklam müşterilerinin reklam ajanları, yeni kampanyaları için 6 saniyelik Bumper reklamlar hazırlamaya başladılar.


Öte yandan, YouTube’da video seyrederken reklamı atla düğmesinin çıkması için 5 saniye bile beklemekten rahatsız olanların, 6 saniyelik zorunlu reklamlardan çok rahatsız olması bekleniyor. Bir diğer rahatsızlık konusu da, Bumper reklamlarının ana kampanyaya ek olarak yayınlanacak olması. Bu da bir video içinde fazladan oynatılacak 6 saniyelik ek reklamların seyirci karşısına çıkacak olması ihtimalini doğuruyor.

YouTube, canlı TV yayını için gün sayıyor!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr