Houston-İstanbul seferini yaptığı sırada tuvaletinde bir peçeteye yazılmış şekilde "bomb" yazısı bulunan ve bunun üzerine güvenlik araması için İrlanda'nın Shannon Havalimanı'na acil iniş yapan Türk Hava Yolları (THY)'nın uçağı İstanbul'a geldi.

227 yolcusuyla 7 saat 23 dakikalık rötarla saat 00.23'te İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçağın yolcuları Atatürk Havalimanı polisi tarafından otobüslerle uçaktan alınarak terminal içinde özel salona getirildi. Çoğu transit olan yabancı uyruklu ve Türk vatandaşı tüm yolculara form dağıtılarak ad, soyad, adres ile imzaları alındı. Yolculara ayrıca "bomb" yazdırıldı. Yolcular tüm yazıları sağ ve sol elle yazdı.

YAZI ÖRNEKLERİ ALINDI

Uçağın yolcularından Sedef Arslan “Houston'dan geliyorum. Havada ihbar oldu. Önce havada arandık. Sonra İrlanda'ya indik. Orada polis kontrolünden bir daha geçtik. Şimdi buraya geldik. Burada imzalar alındı" dedi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uçaktan inince otobüslerle özel güvenlik noktasına götürüldüklerini ifade eden Arslan, yolcuların kendi el yazıları ile ev adreslerini, isimlerini yazdıklarını söyledi.



"SAĞ VE SOL ELLE YAZDIK"

Fatih Muslu ise, “Atlas Okyanusu üzerinde iken uçaktaki haritalar İrlanda'yı göstermeye başladı. O anda bir şey söylemediler. Sonra uçakta yabancı bir cisim olabileceği söyleyip hostesler arama yaptılar. Sonrasında ise İrlanda'ya indik. Orada herkesin bilgilerini aldılar. Herhalde 3-4 saat geçirdik orada. Tekrar uçağı bindik. Buraya indik. Burada da şimdi el yazısı ile ilgili herkese birer form doldurdular çünkü uçağın tuvaletinde bomba İngilizce "bomb" yazılı bir not bulunmuş onunla karşılaştırmak için form doldurdular. Adımızı soyadımızı yazıp imza atıp birde "bomb" yazdık. Hem sağ elle hem sol elle. Sonra herhalde uçakta bulunan yazı ile karşılaştıracaklar. sonra bir sonuca ulaşacaklar" dedi.

Dün THY Houston-İstanbul seferini yapan TK-34 sefer sayılı uçak havada iken uçağın kabin ekibi, tuvalette İngilizce 'bomb' (bomba) yazılı bir peçeteye bulmuş ve uçak Shannon Havalimanı'na iniş yapmıştı. Burada tekrar güvenlik kontrolünden geçirilen uçakta yapılan aramaların ardından ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr