Spor Toto Süper Lig'in 2015-2016 sezonuna Trabzon'da yaşanan olaylar damga vurdu. Sezonun ilk yarısında 28 Ekim'de Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta bordo-mavili takımın son dakikadaki pozisyonuna "penaltı" kararı vermeyen Çağatay Şahan ve yardımcıları, hakem odasında 4 saate yakın mahsur kalmıştı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan 4 saat boyunca çıkamayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle stattan ayrılan Çağatay Şahan ve yardımcıları hakkında bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Ben gelene kadar hakemleri statta tutun" sözleri damga vurmuştu.
Yaşanan olayların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Yöneticilerine toplamda 9 yıl 26 gün hak mahrumiyeti ve toplamda 2 milyon 45 bin TL para cezası vermişti. Trabzonspor Kulubü'nün de sahası, saha olayları nedeniyle 2 maç kapatılmıştı.

TÜRKİYE KUPASI'NDA DA OLAY

Sezonun ikinci yarısında da  Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor'un, Trabzonspor'u 1-0 mağlup edip çeyrek finale yükseldiği maçın son dakikalarında Avni Aker stadında olaylar çıktı. Trabzonspor taraftarları sonuca ve oynanan futbola tepki gösterince maç bir süre durdu. 

6 AYDA 3. OLAY

Trabzonspor - Gaziantepspor maçının ardından 5 ay, Akhisarspor maçından 2 bucuk ay geçti ve Trabzon'da yaşanan olaylar bir kez daha Türk futbolunun gündemine oturdu. Sahaya giren Trabzonsporlu bir taraftar, 5. hakeme saldırıda bulundu ve yaşanan olayların ardından hakem Bülent Yıldırım maçı tatil etti ve karşılaşma 4-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile tescil edildi. Yaşanan olayların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Trabzonspor'a en az 5 maç saha kapama cezası ve ağır para cezası vermesi bekleniyor.

Hakeme saldıran Trabzonsporlu taraftar staddan böyle çıkarıldı

Trabzonsporlu Onur: Benden bu kadar...

Avni Aker'de taraftar hakeme saldırdı... Maç tatil edildi!

Trabzon'da yine aynı sahne

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr