Nisan 2010’da Milli Eğitim Bakanlığı’na imzasız bir ihbar mektubu ulaştırıldı. Cansel Buse K.’nın okulunun da bulunduğu Melikgazi ilçesinde, Ahmet Baldöktü Yatılı Bölge Okulu’ndan geldiği belirtilen mektuba göre, bir öğretmen, 4 yıl boyunca kız öğrencilerine cinsel tacizde bulundu.

İnandıramamışlar

Mektuba göre öğrenciler, tacizci öğretmeni okul yönetimine şikayet etti. Ancak diğer öğretmenler yine ikna olmadı. Bunun üzerine öğrencileri iddialarını gizli kamera kayıtları ile ispatladı ve CD ile mektubu MEB’e gönderdi. Bakanlık müfettiş görevlendirdi. Okul yöneticileri ve iki öğretmen görevlerinden uzaklaştırıldı.

Olayın ardından öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu, iki kız öğrencinin ilaçla intihar girişiminde bulundukları ifade edildi. Bu öğrencilerin sağlık durumları ile ilgili hiçbir resmi kaydın tutulmadığı, olayın okul idarecileri tarafından saklandığı öne sürüldü. 4 şüpheliden okul müdürü ve bir müdür yardımcısı serbest bırakıldı. Öğretmen ve müdür yardımcısı ise tutuklandı. Öğretmen 41 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr