Maddi imkansızlıklar nedeniyle lise 2. sınıfta okulu bırakan Yılmaz’ın D’ya konuşan annesi oğullarını geçen kış Mersin’e gönderdiklerini ancak Yılmaz’ın kendisini çok özlediği için   Roboski’ye geri döndüğü belirtti.  Anne Zeynep Encü’nün oğlunu yaralıyken görüp vedalaşamadığını, askerlerin Şırnak Devlet Hastanesi’nde  sadece babasının görüşmesine izin verdiklerini anlattı.    

Encü: Yaralıları GBT kontrolünden sonra hastaneye almışlar

Roboskili olan,  28 Aralık 2011’de  29’u çocuk 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalandığı katliamda kardeşi Serhat ve yakınlarını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Valilik kararıyla 2 gün süren engellemenin ardından basında çıkan haberlerin ardından önceki gece geç saatlerde Roboski’ye gidebildi. Gazetemize konuşan Encü, olay gecesi yaralıların ambulans gelmediği için traktörlerle taşındığını belirterek, “Yaralıları GBT kontrolünden sonra hastaneye alınmışlar. Böyle bir durum yaşanmış” dedi. 

Encü: insanlara acı normalmiş gibi gelmeye başladı

Köyde büyük acı yaşandığını ve taziyelerin kabul edildiğini belirten Encü,  “Uludere, Beytüşşebap, İdil gibi çevre ilçeler ve çevre köylerden çok sayıda insan taziyeye geldi.  Yoğun bir acı var, kızgınlık ve öfke var ama maalesef kanıksama da söz konusu. Sürekli büyük acılar yaşanıyor, herkes acı yaşıyor. İnsanlara acı normalmiş gibi gelmeye başladı maalesef.  Yoğun bir acı var ama dışa vurmuş değil” dedi. Encü, bombardımanın ardından Kuzey Irak tarafına giden ve 2 gün boyunca haber alınamayan onlarca köylünün de köylerine geri döndüğünü, sağlık  durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr