Sarı kırmızılı formayı 1996-2001 yılları arasında terleten ve taraftarının gönlünde taht kuran Hagi'nin transferi ise son anda gerçekleşmiş.

Galatasaray'ın 1996-2000 yılları arasındaki başarılı kadrosunun mimarı İrfan Kurtoğlu, o döneme ait bilmeyenleri anlattı. O dönemin gizli kahramanın yaptığı transferlerin merak edilenleri şöyle:

"Emre Belözoğlu'nu mahkeme kararıyla aldım. Fenerbahçe ile anlaşmıştı. Ama sarı- lacivertliler babasından müsaade almamıştı. 16 yaşından küçük olduğu için. Bizde bir adam vardı Trabzonlu, Emre'yi getirdi ve ‘Bu çocuk Türkiye'nin en büyük futbolcularından olacak' dedi. Bir gün Romanya'da futbolcu ödül töreni yaptılar, beni de çağırdılar. Barcelona'nın kaptanı Gheorghe Popescu oradaydı.

Popescu 3. büyük futbolcu seçilmişti. Yanına gittim ve ‘Bir gün Galatasaray formasını sana giydireceğim' dedim. Güldü. Başkan Faruk Süren'e dedim ki ‘anlaştık biz.'

‘Git getir' dedi. Kavga gürültü imza attık. Bizimkiler inanmadılar. Belgesini yolladım. Barcelona'nın kalbini almıştık.

Romanya'ya Hagi'ye gittim. Becali diye manajeri vardı. Meksika'dan transfer teklifi almış ve Meksika'ya gidiyordu. ‘Ne işin var ya senin 20 saat uçacaksın, gel 2 saate bizdesin' dedim. Gülüştük. Becali İstanbul'a geldi. Faruk Süren Bey'e gittik.

Fatih Terim, ‘Başkan ben bu sene hiç para istemiyorum. Alın Hagi'yi” dedi. Başkan ‘Hagi sizindir.' Maç başı 25 bin dolar istemişti. Faruk Bey, ‘Ne olacak ki kaç maç oynayabilir ki verin parayı' dedi. 40 maçtan aşağıya oynamadı. (Cnn Türk)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr