2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde dün oynanan Ekvador-Şili maçında futbol tarihinin en ilginç olaylarından biri yaşandı.

Ekvador Milli Takımı, Quito kentindeki karşılaşmayı Antonio Valencia (Dk.18), Cristian Ramirez (Dk.23) ve Felipe Caicedo'nun (Dk.46) attığı gollerle 3-0 kazandı.

Bu maçı ilginç kılan olay ise Ekvador'un yıldızı Enner Valencia ile polis arasındaki 'inanılmaz' kovalamaca idi.

Ekvador polisi, boşandığı eski eşine nafakasını ödemediği için 'hakkında yakalama kararı' olan Enner Valencia'yı almak için saha kenarında hazır bekliyordu.Polislerin maçtan sonra kendisini tutuklayacağını öğrenen Enner Valencia, futbol tarihinde görülmemiş bir numara yaptı.

Valencia, deniz seviyesinden 2 bin 743 metre yükseklikte oynanan maçın 82. dakikasında 'nefes alamadığını' gerekçe göstererek birden yere yığıldı. Sağlık ekipleri, İngiltere'nin Everton takımında oynayan Valencia'ya hemen oksijen maskesi taktı ve mini ambulansa aldı. Valencia, oyuna devam edemeyeceğini bildirerek sağlık ekiplerinden kendisini normal ambulansa taşımasını istedi.

Mini ambulansın Enner Valencia'yı normal ambulansa taşıdığını gören polisler hemen harekete geçip peşinden gitti. Kovalamaca sonunda Enner Valencia, üzerinde milli takım forması olduğu halde tutuklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr