Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından tarihi bir cezaya çarptırıldı. Yıldırım, 26 Mayıs tarihinde Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında, soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemi Mete Kalkavan’a yönelik sözleri ile maçın ardından düzenlediği basın toplantısında hakem ve federasyon aleyhinde söylediği sözler nedeniyle 8 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Bu cezayla birlikte Aziz Yıldırım deyim yerindeyse sezonu başlamadan kapattı. Yıldırım, ligin son 7-8 haftasına girildiği dönemde cezasını tamamlamış olacak. Profesyonel Disiplin Kurulu ayrıca, kupa maçında yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray’a toplamda 161 bin TL, kupa törenine katılmayan Fenerbahçe’ye ise toplamda 190 bin TL para cezası verdi.

 

3 isimden imza

Fenerbahçe’de Aatif Chahechouhe, Fabiano Ribeiro ve Ramazan Civelek için imza töreni düzenledi. Aatif, “Takımın başarılarına katkı için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu. Önce gönderilen sonra yeniden çağrılan kaleci Fabiano “Bu formayı tekrar giyecek olmaktan dolayı mutluyum. Bu kulübün parçası olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Genel Sekreter Mahmut Uslu, imza töreninin ardından “Diego Ribas bir daha Fenerbahçe’ye dönmeyecek” yorumunda bulundu. Bilet tepkisi Topuk Yaylası’ndaki çalışmalarını tamamladıktan sonra İstanbul’a dönen Sarı-Lacivertliler ilk hazırlık maçını bugün Ülker Stadı’nda saat 21.00’de Panathinaikos ile yapacak. Fenerbahçe ikinci maçını ise cumartesi günü Lyon ile yine Kadıköy’de oynayacak. Kulübün bu iki maç için bilet fiyatlarını yüksek tutması taraftarların tepkisine neden oldu.

Potada transfer

F.Bahçe basketbolda transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı- Lacivertli ekip, aradığı skoreri İtalya’da buldu. Avellino’da forma giyen ve normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen James Nunnally ile her konuda anlaşıldı. 1990 doğumlu ABD’li 2.00 metre boyunda ve hem 2, hem de 3 numaralı pozisyonlarda oynayabiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr