Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları: 

Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla... Bizi istiklaline aşık bir millet olarak yaratan mevlama şükürler olsun.

Allah'ım sen bu aziz milleti ebediyete kadar koru! Düşmanlara karşı haşhaşi çetelerine karşı bize güç ver. Bizim birliğimizi dayanışmamızı daim eyle.

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım.

Sizin dedeleriniz Kurtuluş Savaşı'nda destan yazdı. 15 Temmuz zaferi en az bu zaferler kadar büyük zafer en az bu destanlar kadar kutlu bir destandır. Siz de dedelerinize layık oldunuz.

Siz ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız.

Bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi ve bugün bölücü terör örgütlerinin Maçka'da şehit düşen polislerimize rahmet diliyorum.

Bir yandan paralel örgüt bir yandan da bölücü terör örgütü.

15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur, tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü tanktan değil halktan almıştır. Şehitlerimizin annelerinin babalarının alınlarından öpüyorum.

Bugün bu Meclis'in kapısı açıksa kurşunlara doğru kafa atan füzelere göğüs gelen milletimiz sayesindedir.

Bugüne kadar hiç bir darbe halkını havadan ateş açmamıştır, halkını tankla ezmemiştir. Bu Meclis'in iradesine karşı hiç bir taaruz olmamıştır. Bu darbeciler bunu da yaptı. Bunların hiç bir kutsalı yok! Bunların amacı hedefe ulaşmak için her şey mübahtır! Kendilerine çok güvendiler, bir kaç saat içinde ülkeyi ele geçireceklerini zannetiler.

Bir hesap hatası yaptılar, önce karşılarında bu yola beyaz kefeniyle çıkmış bir dünya liderini, devletinin yoluna başını koymuş Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hesap edemediler.

O gelecek olanlardan korkmadı, gözü dönmüş uçakların pilotlarından korkmadı, havalimanına yaklaşan tanklardan korkmadı, kefenimi giydim geliyorum dedi.

Hesap edemedikleri, karşılarında sinecek ceketini alıp gidecek bir başbakan olmadığıydı. Ey FETÖ'nin alçakları yarın da öbür gün de teslim olmayacağız.
Siyaset üstü here konuda muhalefetle görüşme konusunda bir karar aldık.
Bu olayın sorumlusunu şüpheye yer bırakmayak şekilde kim olduğunu biliyoruz. Bize diyorlar ki neden önlem almadınız? Ben de diyorum ki yıllardır verdiğimiz mücadeleye niye destek vermediniz? Bugünkü desteğiniz olsaydı belki bunlar yaşanmayacaktı. 17/25 darbe girişimi darbe girişimidir dediğimizde burun kıvırılıyordu! FETÖ'nün militanları açıktan korunuyordu.

Amerika Bin Ladin için kanıt istemezken FETÖ için neden kanıt istiyorsunuz? Artık korumadan vazgeçin, bunun kimseye faydası yok! Bu paralel terör örgütü artık hiç bir ülke için elverişli bir maşa değildir! Boşuna ekmek su vermeyin, jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız, hiç bir hain hiç bir gizli terör örgütü bir daha bu aziz millete bu büyük devlete ihanet etme cesaretini gösteremeyecek!

 PROVOKASYON UYARISI 

Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dünya bilsin, gözaltılar, sorgulamalar, yargılamalar konusunda Türkiye bir hukuk devletidir, buna yaraşır şekilde çalışmalar yapılacak, doğru ile yanlış karıştırılmayacak. Aklımızla hareket edeceğiz, adaletin, hukukun kurallarıyla hareket edeceğiz. Bir takım uygunsuz davranışa tevessül edenler bizi karşılarında bulurlar. Emir almaktan başka görevi olmayan Mehmetçikler'e, yanlış hareket içinde olanlar varsa gereği yapılacak. Bir yanlış, diğer yanlışla düzeltilmez. Kimden gelirse yanlıştır. 

Darbe sonrası vatandaşlarımdan istediğim önemli bir şey var. Provakasyonlara dikkat edin. Milletimiz sokaklarda. Demokasi nöbetleri tutuyoruz. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bir olacağız, beraber hareket edeceğiz. Farklı olmayan tek şeyimiz var, gözlerimizden akan yaşlardır. Onun için acıda da sevinçte de birlikte olacağız. Birbirimizi kucaklayacağız.

15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı, Türkiye bugün karanlık dikta ülkesi olacaktı. Bu millet bunu önledi. Türkiye hukuktan, demokrasiden taviz vermeden yoluna devam edecek.

Darbecilerin yargılanması konusunda vatandaşlarım rahat olsun. Bu canice girişime mevcut olan en ağır ceza verilecek. Mevcut yetmiyorsa gerekli düzenlemeyi yapmaktan imtina etmeyeceğiz. Milletin mesajı başımız üstüne. Bağımsız mahkemeler adaletin tecellisini sağlayacak.

Her darbe sosyal hayata da, ekonomik hayata da darbedir. Türkiye ağır maliyetler ödememiştir. Bu darbede de ağır maliyetler ödememiştir. Darbe girişiminde çok hızlı şekilde toparlanacağız, milletin ekonomik bedel ödemesinin önüne geçeceğiz. Tüm kurumlar işinin başındadır. Piyasalar açıktır. Bu paralel terör örgütü darbede başarılı olamayınca Türkiye artık normal bir ülke değildir, para göndermeyin diye propagandaya başladı. Milletimiz ekonomi alanında da, piyasaya da sahip çıktı ve paralarını bankaya yatırdı. İşte bu aziz milletin önünde şapka çıkarılır. Vatanseverlik budur.
Bu darbe girişimi ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız 'Allah'ın lütfudur' dedi. Büyük sıkıntı yaşadık ama ülkemiz demokrasimiz, geleceğimiz için fırsata çevireceğiz. 79 milyon birbirine kenetlendi ve bu duruşu muhafaza için elimizden geleni yapacağız.

Medya çok güzel bir sınav verdi. Bundan sonra da bu tavrı devam ettireceklerine inanıyorum. Hepsine teşekkür ediyorum.

Partilerimiz çok güzel duruş sergiledi. STK'larımız, iş dünyamız, bütün toplum kesimleri güzel bir imtihan verdi. Bu güzel işbirliğinin ülkemizin büyümesi, güzelleşmesi için hayati öneme sahip.
Türkiye içindeki hainleri temizlemek için yeni bir sürece girmiştir. Bölücü terör örgütüyle mücadele daha da artacak. Ekonomimizi büyüteceğiz, ülkemizin aydınlık geleceğine yoğunlaşacağız. Dostlukları artıracağız, bunu hem dışarıda yapıyoruz, hem içeride yapacağız.

O kadar çok kişi, kurum ve kesim teşekkürü hak ediyor ki, tek tek saymak uzun zaman alıyor. Kahraman polisimizin, herbirinin alnından öpüyorum, onlar bu ülkenin darbe önleyen yiğitleridir. Vatanını, milletini seven, bayrağını seven askerimizi, subayımızı gönülden tebrik ediyorum. Meydanlara, sivil topluma, sağlık çalışanlarına, valilere, belediye başkanlarına; gece gündüz elinden gelen katkıyı sağlayan kamu mensuplarına teşekkür ediyorum. Savcılarımıza, başsavcılarımıza, adalet camiamıza teşekkür ediyorum. Bu terör çetelerini derdest ederek millete bir nefes aldırdılar.
Bir kesim var. O kesim hak ettiği cezayı alacaktır. Onlar asker elbisesi içine gizlenmiş çetelerdir, hainlerdir. Onlara her türlü ceza verilecektir. Bunun bilinmesini istiyorum. Kahraman silahlı kuvvetlerimizi bunla karıştırmayacağız. Ordumuz bizim milletimizin bağrından çıkmıştır.

AKP'li kadın milletvekillerinden bazıları grup toplantısına kırmızı-beyaz kıyafetlerle katıldı. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr