F.Bahçe Erkek Basketbol takımının başında dünya çapında bir koç var. Sporcuların hepsi birbirinden değerli ve her sezon çıta yükseliyor. Yönetim de başarıda pay sahibi olarak görülüyor. Ülker çekildikten sonra aynı tempoyla devam ettiler. İsteseler “ekonomik kriz var” diyerek transfer yapmayabilirlerdi. Obrodovic’in çocuklarını Avrupa’da ve dünyada tanımayan kalmadı. Artık rakipler bizden tedirgin.

İŞTE BAŞARININ SIRRI

Sarı-Lacivertliler ikinci kez Final Four’da. Takımda çok sayıda genç (Barış, Berk, Egehan gibi) üst seviyeye geldiler. Nedeni Obrodovic gibi bir hocayla çalışmaları. Her oyuncuya böyle bir hocayla çalışmak nasip olmaz. Sırp hocayı bu sütunlardan ne kadar anlatmaya çalışsak az kalır. Kariyeri hep başarılarla dolu. Aziz Yıldırım keyiften dört köşe. Futbol takımı şampiyonluk yolunda canını sıksa da bir nebze olsun rahat nefes almış görünüyor. F.Bahçe Başkanı başta Obrodovic olmak üzere bütün takımı kutladı. Böyle bir başarı kolay gelmez. Çok çalışıldı. Emek harcandı. Alın teri var. Hep üzerine koyarak oynuyorlar. Real Madrid’i üç maçta peş peşe devirmek kolay bir iş mi? Bu her babayiğidin harcı değil. Bu başarıda
malzemeci Erkan Karaca’nın dahi payı bulunuyor. Çünkü başarı bir ekip işidir.

OBRA'DAN UYARI VE TALİMAT

F.Bahçe’nin Real Madrid’i 3-0 geçmesinin ardından soyunma odasında Obradovic, oyuncularına adeta ultimatom verdi. Maçın bitiş düdüğüyle parkede büyük sevinç yaşayan oyuncuları, soyunma odasına gittiklerinden Obradovic toplantıya aldı. Sırp koçoyuncularına kesin ve sert talimatlar verdi. Obradovic, “Artık Final-Four’u tamamen unutuyorsunuz. Önümüzde Anadolu Efes maçı var. Tamamen bu maçı düşüneceğiz. Henüz kazandığımız hiçbir şey yok. Sezonu iki kupayla tamamladığımızda gereken kutlamayı o zaman yapacağız” dedi. Başarılı koç, takımına 2 gün izin verdi.

EFES MAÇI KARNAVAL OLSUN

Erkek Basketbol Takımının Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, Real Madrid zaferi sonrası yaptığı açıklamada “Çok mutluyuz. Maç öncesi 3-0 bitebilir, 3-1 olur, 2-2 olur sonra 3-2 olur dedik ama bu inancımızın göstergesiydi. Müthiş bir basketbol oynadık. Kulüp olarak müthiştik. Seyirci, oyuncular, hocamız. Artık Final-Four takımı olduk. Saygı görüyoruz. Taraftarlarımızdan bir ricam var. Pazar günü Anadolu Efes’le oynayacağız. O maçı karnavala çevirelim. Tekrar herkes sarı tişörtüyle gelsin. Koreografiler olsun. Bu çocuklar bu saygıyı hak ediyor. Kutlamalar yapalım, Final-Four’u doya doya kutlayalım, Anadolu Efes maçı kutlama maçımız olsun. Aynı Real Madrid’in ilk iki maçındaki gibi. Bu çocuklar hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr