Yılbaşı gecesi TEM Otoyolu'ndan Kavacık yönüne seyreden Servet Bozkurt'un kullandığı araç Ümraniye istikametinde kontrolden çıkmış ve 3 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Olayda, Kaza sırasında kar temizliği yapan karayolu işçilerinden Selahattin Karaman, Abdullah Ceylan ve Alican Gürkan yaşamını yitirmişti.

Olay sırasında 1.70 promil alkollü olduğu belirtilen Servet Bozkurt(27) olayın hemen ardından yakalanarak 22 buçuk yıla kadar hapsi istenmişti.

Kazanın duruşması Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Servet Bozkurt, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı sanığın tam kusurlu olduğunu vurgulayarak tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Servet Bozkurt’un 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçunu işlediği, sanığın taksire dayalı kusurunun ağırlığı (olayda asli ve tam kusurlu) dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaştırarak takdiren ve teşdiden 14 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Kaza anında 1.70 promil alkollü olması göz önünde bulundurulan Bozkurt'un cezası 21 yıla çıkartıldı.

Daha sonra Bozkurt'un duruşma sırasındaki iyi hali dikkate alınarak cezasının 17 yıl 6 ay olmasına karar verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr