Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), bir açıklama yaparak “devlet eliyle istismar” olarak nitelendirdiği olaya bakanlığın el koyması gerektiğini vurguladı. SES Merkez Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, “Siirt’te yaşanan durum şu kaygı ve soruları beraberindegetirmektedir: Bir meslek elemanının aynı kurumda bakımıyla sorumlu olduğu bir çocukla (her ne kadar çocuk 18 yaşına yeni girerek reşit olsa da) evlenmesi kabul edilebilir değildir.

Meslek elemanları, özellikle de sosyal hizmetlerde çalışan meslek elemanları profesyonel, mesleki sınırlarıetik kurallar çerçevesinde son derece titiz biçimde çalışmak zorundadır.

Bununyapılmadığı, sınırların ihlal edildiği her durum yeni bir istismar anlamına gelmektedir” denildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün duruma göz yumduğu belirtilen açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konuyla ilgili acilen bir açıklama yapmalı ve girişimde bulunmalıdır.

Başta ilgili meslek elemanı olmak üzere, konu hakkında bilgisi ve sorumluluğu bulunan, yaşananlara göz yuman tüm sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalıdır” denildi.

'İLK KEZ YAŞANIYOR'

SES yöneticisi psikolog Aylin Akçay da sol.org.tr’ye yaptığı açıklamada, “Böyle bir örnek sosyal hizmetlerde ilk kez yaşanıyor. Bu olay da bir istismar biçimi bize göre... Bu meseleye müdahale
kritiktir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr