Karadeniz’de 8 kentin yaylalarını birbirine bağlayan 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi’nin Yukarı Kavron ve Samistal Yaylaları arasındaki bağlantı yoluna karşı çıkan 24 kişi hakkında, “İş ve çalışma hürriyetini ihlal” suçlamasıyla açılan davaya dün başlandı. Pazar Adliyesi önünde toplanan yaylacılar, duruşma öncesi tulum eşliğinde horon oynadı, alkışlarla tempo tutarak Yeşil Yol karşıtı türküler söyledi.

Davanın ilk duruşması öncesinde Fırtına İnisiyatifi üyesi yaklaşık 200 kişinin katılımıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Çayeli, Pazar, Çamlıhemşin ilçe başkanları ve yöneticileri, ÖDP İl Başkanı Recep Memişoğlu, Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu Üyeleri, Çay-Sen ve Fındıklı Derelerini Koruma Platformu üyeleri, Hopa ve Arhavi ile Rize ve ilçelerinden de yaşam savunucuları katıldı. HES’lere karşı ahırındaki ineğini satıp banka kredisi çekerek mücadele veren “Yurttaş Kâzım” lakaplı Kâzım Delal de destek verdi.Ekolojik kıyım...

Ekolojik kıyım...

Fırtına İnisiyatifi adına Heva Reyhan tarafından yapılan açıklamada “Fırtına Vadisi, yaylaları ve Kaçkarlar, ciddi bir ekolojik kıyımın arifesinde. Her şeye karşın en doğal hakkımızı, doğanın hukukunu savunmak adına; anayasal hak ve yetkilerimizi kullanmaya, talep etmeye devam edeceğiz” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr