75 bin dolardan başlayan Tesla otomobilleri 132 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu fiyatın ABD’deki satış fiyatı olduğunu da hatırlatmak lazım.
Ancak Tesla’nın kurucusu Elon Musk bu yüksek fiyatları düşürmeye kararlı. Elon Musk’ın açıklamalarına göre, 2017’de üretimine başlanacak olan Model 3 isimli yeni elektrliki otomobilin fiyatı 35 bin dolar olacak.

Ancak bu fiyata vergiler de dahil olacak ve ticari kurumlar vergi geri ödemesi için başvurduğunda, 10 bin dolarlık geri ödeme alabilecek. Böylece otomobile sahip olma maliyeti 25 bin dolara kadar düşecek. Bu düşük maliyet de, özellikle ticari araç filolarında elektrikli Tesla modellerinin kullanılma oranını arttıracak. Elbette, yakıt tasarrufu konusunda hassas olan taksi sektöründe de elektrikli otomobillere ilginin 25 bin dolarlık Tesla ile artması bekleniyor.
Model 3, tek bir şarjla yaklaşık 350 km yol kat edebilecek ve boyutları da mevcut Model S’e oranla biraz daha küçük olacak. Model 3, Mart ayının sonunda tanıtılacak ve 2017’nin sonuna doğru üretimine geçilecek.

Galaxy S7 Edge pil kapasitesi görüldü!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr