Koalisyon güçleri Rakka operasyonuna hazırlanırken, Yeni Şafak gazetesi bugün ilginç bir habere imza attı. Yasemin Asan imzalı "Rakka'da infaz edecekler" başlıklı haberde, ABD ve Avrupa'nın IŞİD'e katılan vatandaşlarını operasyon sırasında infaz edecekleri iddia edildi.

Rakka'nın IŞİD'den temzilenmesi için planlanan operasyona yönelik kuşkulu ifadelerin kullanıldığı haberde şöyle deniliyor:

"Amerika ve Avrupa operasyonla bir taşla birden fazla kuş vurmak istiyor. 40 ülkeden binlerce "Yabancı savaşçı" DEAŞ'a katılmış durumda. Bu yabancı savaşçıların içinde Amerikalı, Almanyalı başta olmak üzere Avrupa vatandaşları bulunuyor. Yabancı militan sayısının 27 bin ile 31 bin civarında olduğu belirtiliyor. Militanların, vrupa ülkeleri için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturduğu, bundan dolayı Rakka operayonu ile infaz edilecekleri belirtiliyor. DEAŞ içine sızmış istihbarat elemanlarının, hangi ülkeden ne kadar yabancı avaşçı olduğunu, isimleri ve yerlerini bildiği ifade ediliyor. Yapılacak operasyonla bunları noktaatışı ile vuracakları iddia ediliyor."

Rakka'daki yabancı savaşlıların nokta atışı ile infaz edilecekleri iddiasına yer verilen haberde, söz konusu iddialar için ise bir kaynak gösterilmiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr