Fransa’nın ulusal bayram olarak kutladığı Bastille Günü’nde en az 84 kişinin ölümü, 100’den fazla kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıları kınayanları ‘sürü’ olarak değerlendiren Bilgen, bu konuda açıklama yapan bakanlara da çıkıştı. Bilgen, saldırıda ölenlere rahmet dilediğini belirttiği ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'e tepki gösterdi.

'MÜMİNLERE YARAŞMIYOR'

İlerihaber'de yer alan habere göre Suriye’de orduya karşı savaşan cihatçı çetelere destek veren ve ırkçı haberlere imza atan Bilgen, dini ayrımcılık yaparak, Hristiyan olan Fransızların ölümüne rahmet okunmasının 'ne peygamere ne de müminlere' yaraşmadığını kaydetti.

Anadolu Ajansı kovdu, TFF soruşturma açtı

Misvak'tan IŞİD propagandası

Daha önce Gezi Direnişi karşıtı paylaşımlar yapan, Suriye’de katliamlar yapan cihatçı örgütlerin birleşiminden oluşan Fetih Ordusu’nu ve çeşitli silahlı çeteleri destekleyen haberlere imza atan yandaş Bilgen’in, "Yayladağı-Güveçci Sınır Karakolunda askerlerin yakaladığı Suriyelilere yönelik işkenceleri sürüyor. Biri buna Allah için acilen dur demeli” sözleriyle hedef gösterdiği karakolda cihatçılar bir askeri kafasını keserek öldürmüştü.

Bilgen bu sefer de Fransa’nın Nice kentindeki katliama ilişkin skandal paylaşımlarda bulundu. İslamcıların 'mizah' dergisi adı altında çıkardığı ve daha önce Berkin Elvan’ı hedef alan çizimiyle gündeme gelen Misvak dergisinin cihatçı örgütlerin propagandası yapan karikatürünü paylaşan Bilgen, saldırıyla ilgili şu paylaşımlar da bulundu:



Kaynak: Cumhuriyet.com.tr