Bir boşanma davasında kusur tespiti ile tazminat ve nafakalara yönelik temyizi görüşen Yargıtay, kadının eşinin isteğinin aksine yemekleri sürekli yağlı ve baharatlı yapmasını boşanmaya neden olacak kusurlardan saydı. 

Milliyet'ten Gürkan Akgüneş'in haberine göre; Yerel mahkemenin verdiği karşılıklı boşanma davasına ilişkin bir karar, erkeğin maddi ve manevi tazminata mahkum edilmesi sonrası temyiz sürecinde Yargıtay’a taşındı. Dosyayı görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanmaya neden olan kusurlara ilişkin erkeğin “ağır kusurlu” sayıldığı kararı kusura bağlı tazminat yönünden bozdu. 

İkisi de kusurlu

Toplanan deliller ışığında, “kayınvalidesinin boyunun kısalığını kastederek alaycı ve gülerek konuşmalar yapması ve eşinin isteğinin aksine yemekleri sürekli yağlı ve baharatlı yapması”nın kadının kusuru olarak belirlendiğine dikkat çeken Yargıtay, erkeğin de “babasının eşine hakaret etmesi ve ailesinin yanına giden eşine, ‘Gel eşyalarını topla’ diyerek mesaj atıp anahtarları istemesi” nedeniyle yerel mahkemece kusurlu bulunduğuna işaret etti. “Gerçekleşen bu durum karşısında boşanmaya sebep olan olaylarda tarafların eşit kusurlu olduğunun kabulü gerekir” diyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği boşanma kararının doğru olduğuna hükmetti. 

Haberin devamı için tıklayınız

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr