19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bazı illerde getirilen kutlama yasağına karşı, başta CHP’li belediyeler, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Kadıköy Belediyesi’nin şöleni Kalamış Atatürk Parkı’nda saat 10.45’te Harman Folklor Kulübü’nün halkoyunları gösterisiyle başlayacak. Dileyenler DJ eşliğinde müziklerle salto, trambolin, şut becerisi, balon futbolu oynama ve kurulacak olan tırmanma duvarında tırmanma yapabilecek. Saat 11.00’de ise Kalamış Atatürk Parkı’nda Bisiklet Turu düzenlenecek. Derinlere Saygı Dalış Topluluğu, Marmara Üniversitesi Su Altı Topluluğu ile Koç Üniversitesi Su Altı Topluluğu ise saat 11.30’da “Ata’ya Saygı Gençlik Dalışı” gerçekleştirecek. Aikido ve judo gösterileri ile kaykay yarışmasının düzenleneceği etkinlikte saat 19.30’da Özge Fışkın sahne alırken, ardından Manga konser verecek. Etkinlikleri izlemek isteyenler için Kadıköy Belediyesi 17.00-19.00 saatleri arasında şölen alanına yarım saat arayla Haldun Taner Tiyatrosu, Söğütlüçeşme Metrobüs durağı, Bostancı Lunapark ve Göztepe SSK Hastanesi önünden ring seferleri düzenleyecek.

Ataşehir’de Hayko Cepkin

Ataşehir Belediyesi de Türkiye Drone Ligi’nin DroneManya isimli şov yarışları ilk kez Ataşehir Gençlik Festivali’nde gerçekleştirecek. Türkiye Drone Ligi’nin en deneyimli 6 drone pilotu festivalde yarışırken freestyle uçuşlarıyla da izleyicilere hız ve cesaret gösterisi yapacak. Hayko Cepkin, DJ Del Castio ve amatör grupların konserleri, şovlar, oyunlar ve gösterilerin yer alacağı festivalde Hababam Sınıfı ile birlikte tüm gençlerin sergileyeceği süpriz bir gösteri yapılacak.

Kartal Belediyesi de saat 20.00’de Kartallı Kazım Meyda-nı’ndan başlayacak yürüyüş düzenleyecek. Kutlamalar Kıraç konserleriyle devam edecek.

Atiye konser verecek

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte saat 17.00’de Maltepe Meydanı’nda bisiklet ve paten gösterisi gerçekleştirilecek. 19.30’da Maltepe Belediyesi’nin önünden başlayacak olan meşaleli yürüyüşün ardından 21.00’de Atiye konser verecek.

Dolmabahçe’ye yürüyüş

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubeleri de saat 18.30’da Akaretler Atatürk Müzesi önünden Beşiktaş’a yürüyecek.

Resmi tören Taksim Meydanı’nda

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İstanbul Valiliği tarafından saat 09.30’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulacak. Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saat 10.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda etkinlik gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak etkinlikte, Beylikdüzü Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi korosunun seslendireceği marşların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç’un konuşmaları, sinevizyon gösterimi, öğrencilerin seslendireceği şiirler, engelli sporcuların gösterisi ve milli sporculardan oluşan tekwando grubunun sportif gösterisi ile devam edecek. Sonrasında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr