Şırnak’ta şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın isyanı ile gündeme damgasını vuran Yarbay Mehmet Alkan, 11 Mayıs’ta Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği’ndeki konuşmasından dolayı “siyasi faaliyette bulunmak” suçlamasıyla, silahlı kuvvetlerden ihraç talebiyle Jandarma Genel Komutanlığı yüksek disiplin kuruluna çıkarılıyor.

‘DİSİPLİN NEDENİ O SÖZLER Mİ?’

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.

Yarkadaş, önergesinde şu soruları yöneltti:

"- Yarbay Mehmet Alkan’ın bir şehit ağabeyi olarak Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği’ndeki konuşmasından dolayı ihraç talebiyle Jandarma Genel Komutanlığı yüksek disiplin kuruluna çıkarılacağı doğru mudur?

- Bir insanın, şehit kardeşinin cenazesinde, en acılı günlerinden birinde, tepkisini ve duygularını dile getirmesi ve daha sonra bu konu hakkında konuşması yasak mıdır?

- Yarbay Mehmet Alkan’ın, “Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur” şeklindeki sözleri “siyasi faaliyette bulunmak” anlamına mı gelmektedir? Disiplin nedeni bu sözler midir?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr