HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre’de bir bodrumda günlerdir haber alınamayan yaralıların durumuyla ilgili olarak Mardin’de düzenlediği basın toplantısında her akşam saat 19.00’da ses çıkarma eylemi yapılması çağrısında bulundu.

Sarıyıldız: Ambulanslar yine boş döndü

Demirtaş ve Yüksekdağ'a 'silahlı terör örgütü üyeliği'nden fezleke

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile TTB ve SES üyesi gönüllü sağlık emekçilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Demirtaş, yaralıların alınması için Mardin ve Ankara’da temaslarda bulunduklarını belirterek “Bu görüşmelerin neticesinde 3 ambulansın söz konusu binanın bulunduğu sokağa bakan ana caddede bekletildiği bilgisi aldık. 3 ambulansın beklediği sırada top sesleri ve silah sesleri duyulmaya başlanıyor. Artık net olarak bilinen bir şey var, o da hükümet, Cizre’deki operasyonun yüzde 99’unun tamamlandığı, yüzde 1’lik bir bölümün kaldığını açıkladı. Sokağa çıkma yasağını kendisi de gereksiz bulmasına rağmen uzatılıyor. Ambulansların girişine de keyfi olarak engel olmak için çatışma mizanseni oluşturuluyor ve bunun üzerinden bu binada neler olup bittiğini öğrenmemek için ellerinden geleni sergileyen bir tavırla karşılaşıyoruz” dedi.

Zulme karşı ses çıkarın

Halka Cizre ve Sur’da yaşananlara karşı sesini yükseltme çağrısı yapan Demirtaş, “Akşamları balkonlarda, pencerelerde ve araçlarda ses çıkarma, zulme karşı ses verme eylemine çağırıyoruz. Her akşam saat 19.00’da zulme karşı ses çıkarın. Barışa büyük bir ses çıkarsa, Ankara bu sese kulak tıkayamayacaktır. Her akşam giderek büyümeli. Savaş politikasını bize dayatanlara karşı sesimizin ne kadar büyük olduğunu göstermeliyiz. İstanbul’dan Avrupa’ya, Hakkâri’den Kars’a kadar ‘Ben de barış istiyorum, ben de bu zulme karşı sessiz kalmıyorum’ diyen herkes ses çıkarmalıdır. Bu da bu akşam başlayacak barış eylemi ile görünür olacaktır” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr