İş ve sanat dünyasından yoğun katılımın olduğu gecede davetliler, umut aşılayan YAPABİLİRSİN’in kadın kahramanlarına büyük ilgi gösterdi.

Kadının dokunduğu her alana verimi ve gelişimi taşıdığını belirten Toplumsal Cinsiyet Eşitliği savunucusu, SUTEKS Group Yönetim Kurulu Başkanı Nur GER, “Bugün burada bu filmin kahramanlarıyla bir arada olmaktan onur duyuyorum. Bu kadınlar ve tüm bu kadınları destekleyen baba, eş ve çocuklar, hepsi örnek rol modelleridir.“YAPABİLİRSİN”, bu mucizeyi gerçekleştiren ve topluma ilham veren kadınlarımızın hikâyesi. Tabii ki, erkek-kadın hepimize ilham veriyorlar. Ne mutlu ki, bize böyle bir fırsatın ortaya çıkmasına vesile olmak düştü” dedi.

Çekimleri Adıyaman, Hatay, İstanbul, İzmir-Çeşme-Germiyan, Kars ve Mersin-Arslanköy’de gerçekleşen Tuluhan TEKELİOĞLU imzalı belgesel; kendi hayatının dizginlerini cesaretle ele almış güçlü kadınların ilham veren başarı hikâyelerini gözler önüne seriyor.

Geleneksel rollerden sıyrılan kadının; kendisine dayatılanı değil, kendi seçtiği hayatı yaşadığında yarattığı değişime odaklanan YAPABİLİRSİN, her kadının bu güce sahip olduğunun altını çizerek cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr