DAHA BÜYÜK COŞKUYLA

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: Bugünden yarınlara emin olduğum bir şey var; çocuklarımız ileride, üniversitelere gidecek, birer bilim insanı, doktor, avukat, öğretmen olacak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği bu güzel ülkemizi çağdaş, özgür, demokratik ve daha aydınlık günlere taşıyacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, bu yıl daha büyük bir coşkuyla kutlayacak ve sonsuza kadar bu mirasa sahip çıkacağız. Cumhuriyet’in 23 Nisan resepsiyonunu destekliyorum.

HİÇBİR ŞEKİLDE AÇIKLANAMAZ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Meclis’in kendi kuruluşunun da simgeleyen bir bayramın böyle iptal edilmesinin hiçbir gerekçeyle ifade edilmesi söz konusu değildir. Bunun arkasında son derece ciddi ve bilinçle yapılan Cumhuriyete karşı bir siyasi değerlendirme vardır. Bu şekilde Cumhuriyetin ve Türkiye tarihinin içinin boşatılmasına dönük çok bilinçli bir hamledir. Böyle resmi organlar tarafından bayramların iptal edilmesinin ardından, yapılan işlerle cumhuriyete sahip çıkıyorsunuz. Sizleri kutluyorum.

YASAKLARA DİRENİŞ ÖNEMLİ

CHP Milletvekili Şenal Sarıhan: Bugün AKP bizi birleştiren, bizi güçlendiren tarihsel günleri herhangi bir biçimde anılmasını erteleyip, onun yerine artık bizim için ilerici bir nitelik taşımayan, ortaçağ kalıntısı özellikler taşıyan günleri öne çıkarmaya çalışmaktadır. Ama bu günleri, Cumhuriyet Gazetesi’nin, partimizin ve geniş halk yığınlarının bütün bu yasaklama, yok sayma ve görmeme tavrına karşı direnişi çok önemlidir. Halkın bu günü bir bayram olarak kabul etmes bir öğreti durumundadır ve çok değerlidir.

BAYRAMLARINA DOKUNMAYIN

TTB Merkez Komite Başkanı Dr. Beyazıd İlhan: Çocukların geleceğinin tehdit altında olmadığı, çatışmanın, terörün olmadığı barış içinde bir ülkede sağlıklı günler içerisinde bayramlarını kutlayabilmelerini istiyoruz. Çocukların bayramlarına dokunmayın diyoruz. Cumhuriyet Gazetesi’nin yine bu vesile ile Türkiye’ye katkı veren, çocukların sağlığı ve geleceğine katkı veren önemli bir iş yapıtığını görüyoruz. Bu değerli işi destekliyor, ve yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr