Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin Müdürü ve aynı zamanda hükümete yakın Sağlık-Sen‘in Başkan Yardımcısı olan İbrahim Gözüyukarı'nın sağlık çalışanları ile ilgili liste hazırladığını iddia edildi.

Detailhaber.com'dan Furkan Gökşen'in haberine göre, listede solcu-sağcı görüşlü ve Alevi-Sünni ayrımı yaparak kendilerine yakın olmayanların adını listeye yazarak FETÖ’cü diye mimlediği ortaya çıktı.

Gönderdiği mesajında başkan yardımcısı İbrahim Gözüyukarı'nın bu bilgiyi kimseyle paylaşmaması gerektiğini sıkı sıkı not düştüğü görülüyor.

Haberde, 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin müdürü olan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Sağlık-Sen’in başkan yardımcısı İbrahim Gözüyukarı’nın kayınbiraderinin öğretmenlik mesleğinden ihraç edildiği ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu bilgisi yer alıyor.

Sağlık-Sen’in Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı da Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ terör örgütüne üye olmaktan yargılanıyor. FETÖ’cü olduğu konuşulan Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı yaklaşık 5 ay kadar FETÖ’den dolayı açığa alınmıştı. Arayıcı'nın 'araya hatırlı kişiler koyarak' göreve geri döndüğü iddia ediliyor.

 

İHBAR EDİLENLER ARASINDA TABİP ODASI BAŞKANI VAR

Sendikanın Gaziantep başkan yardımcısı İbrahim Gözüyukarı WhatsApp hattıyla bir diğer sendika yöneticisine gönderdiği fişleme listesinde, Gaziantep Tabip Odası Başkanı Hamza Ağıca da bulunuyor.

Yine bu sendikanın başkanı Mehmet Ali Arayıcı ve Başkan yardımcısı İbrahim Gözüyukarı’nın FETÖ’den ihraç edilen ve FETÖ’den cezaevinde tutuklu bulunan kendi arkadaşlarına sendika bütçesinden para aktardığı ve onlara baktıkları iddia ediliyor. Bu sendikanın Gaziantep Şube’sinin aylık 20 bin TL civarında bütçesi olduğu, bu kişilerin FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklık ettiklerine dair iddialar mevcut.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr