Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak komuta merkezi oluşturulacağı da belirtildi.

Yandaş Yeni Şafak'ın haberine göre, Suriye'de rejim güçleri stratejik bölgelerde Rus hava desteğiyle ilerlerken Suudi Arabistan'ın IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye'ye 150 bin askerlik ordu gönderme programı yürüttüğü iddia edildi.

Kara operasyonu açıklamasına ilk tepki: Tabutlarla ülkelerine dönecekler

4 ÜLKEDEN ASKER OLACAK

CNN Arabic kanalının ismini gizli tuttuğu Suudi yetkililere göre çoğunluğunu Suudilerin kişilerin oluşturduğu orduda Mısır, Ürdün ve Sudan askerleri bulunuyor.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİRECEKLER

Türkiye, Fas, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve BAE de gerekli eğitimleri verdikten sonra operasyona katılmak üzere S. Arabistan'a birlikler gönderecek. Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak bir komuta merkezi oluşturulacağı da ileri sürüldü.

3 ASYA ÜLKESİ DE YER ALACAK

Asya ülkelerinden Malezya, Endonezya ve Brunei'nin de orduda yer alacakları ancak bu üçlü gücün, ayrı bir komutanlığa dahil olacağı bildirilirken ayrıntılarla ilgili henüz bilgi verilmediği de kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr