Çin’in en önemli telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, uzun süredir gündemde olan yeni telefonu Xiaomi Mi5’i sonunda tanıttı. Telefon beklendiği gibi dün düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı. Bu etkinlikle beraber telefonun teknik özellikleri de kesinlik kazanmış oldu. Daha önce çıkan söylentilerin büyük bölümü doğru çıkarken, ekran çözünürlüğü hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Telefon iddia edildiği gibi Quad HD ekran çözünürlüğüne değil full HD yani 1080p çözünürlüğe sahip.
Bunun yanı sıra beklenmeyen bir diğer gelişme de Xiaomi’nin telefonu üç farklı seçenekle satışa sunma kararı oldu. Xiaomi Mi5 standart, yüksek ve özel olmak üzere üç farklı seçenekle satılacak. Bu üç versiyon arasındaki temel farklılık telefonun gövdesinde kullanılan materyal olacak. Ancak özellikler konusunda da bazı farklılıklar olacak.


Xiaomi Mi5’in standart versiyonu 1.8GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, Adreno 530 grafik işlemcisi, 3GB RAM ve 32GB depolama alanına sahip. Fiyatı ise 305 dolar. Telefonun daha yüksek versiyonu ise 2.15GHz Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve 64GB depolama alanı ile geliyor. Bu versiyonun fiyatı 350 dolar. Son olarak, 415 dolara satılacak özel versiyon ise 2.15GHz Snapdragon 820 işlemcisinin yanı sıra 4GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip.

LG G5 ve Galaxy S7 performans testinde!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr