Huawei’nin adımlarını takip eden Xiaomi, birbiri ardına fiyat-performans canavarlarını satışa sunuyor. Xiaomi’nin son harikası Mi 5, Barcelona’da düzenlenen Mobile World Congress 2016’da resmen tanıtıldı.
Seramik kasa ile satışa sunulacak cihazın Avrupa fiyatı 300 euro, Amerika fiyatı 300 ise dolar seviyesinde. Akıl almaz donanımsal yeteneklerini ise bir bir sıralayacağız. Buraya kadar her şey mükemmel görünse de; en büyük handikap yüz üstüne çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Birleşik Krallık hatta ve hatta ülkemizde ne zaman piyasaya sürüleceği, hatta sürülüp sürülmeyeceği merak konusu. Ancak şunu söyleyebiliriz, ülkemizde Xiaomi’nin hatırı sayılır bir hayran kitlesi var. Pek çok akıllı telefon tutkunu öyle veya böyle, Samsung Galaxy S7’e, “donanımsal yetenek” açısından meydan okuyabilecek bu cihazı edinecektir.


Xiaomi Mi 5’nin başlıca özellikleri:

Qualcomm Snapdragon 820, 2.15 GHz 8 çekirdek işlemci 16 megapiksel arka, 4 megapiksel ön fotoğraf makinesi 128 GB dahili saklama alanı 1920 X 1080 piksel, 5.2 inç Gorilla Glass 3 ekran 4 GB RAM 3000mAh’lık batarya USB Type-C bağlantı NFC (Near Field Communication – Yakın Mesafe İletişimi) Parmak izi sensörü 4G+ uyumlu, çift sim kart desteği Seramik kasa

Sony Windows Phone ile karşımıza çıkabilir!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr