Hamilelik ve bebek gelişimiyle ilgili eğitici-eğlenceli videolar yayınlayan BebekTv annelere kendi bebek videolarını yükleme imkânı vermesiyle de dikkat çekiyor.

Bebek Sahibi Olmak Önemli Bir Karar

Bebek sahibi olmak pek çok çift için oldukça önemli bir karar. Bu kararla birlikte gebelik öncesi dönemden başlayarak bebeğin doğmasıyla anne-baba olan çiftin hayatları tepeden tırnağa değişiyor.

Türkiye’de yılda yaklaşık 1.300.000 bebek dünyaya geliyor. Bebeği olan her ailenin en önem verdiği konu bebeklerinin sağlıkla dünyaya gelmesi ve hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlıklı bir gelişim göstermesi. Ancak hem gebelik dönemi hem de doğum sonrası süreç ilk gebelik dönemini yaşayan anne-baba adayları için birçok bilinmezle dolu. Bir de buna bebek gelişimi ve bebek yetiştirmeyle ilgili pek çok doğru bilinen yanlışı eklediğimizde sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için sağlıklı bilgiye erişim ve anne-babanın eğitimi çok önemli hale geliyor.

www.Bebek.TV Yayında

Anne-Babalara Yol Arkadaşlığı Yapıyoruz

BebekTv tamamen kolektif bir çalışmayla ortaya çıkmış. Ekibin 3 üyesi son 1 yılda ilk kez bebek sahibi olmuş. Projenin liderliğini üstlenen Hüseyin Esen şunları söylüyor: “Bebek.TV projesinde çıkış noktamız ‘sağlıklı bir toplum için sağlıklı bebekler’ düşüncesi. Hepimiz bir gün bebektik ve mutlu bir bebeklik geçiren, sevgi-ilgi gören bebeklerin çok daha mutlu insanlar olduklarını biliyoruz. Bu yüzden hem annenin hem bebeğin hem de babanın sağlığını, huzurunu, hoşgörülü olmasını önemsiyor, kendimiz için ne istiyorsak herkes için de aynısını istiyoruz. En doğru ve tarafsız bilgiyi aktarabilmek için her alanda farklı uzmanlardan destek alıyor, anne-baba olma sürecinde onlara yol arkadaşlığı yapıyoruz. Hedefimiz bebeklere değil anne-babalara ulaşmak. Bebeklerin erken yaşta ekran bağımlısı olmasına da kesinlikle karşıyız.”

Türkiye’nin Bebek Portalı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr