Günümüzde internetin olmadığı alan neredeyse yok. Evde, okulda, kafede, işyerinde, toplu taşımaların bazılarında ve hatta parklarda bahçelerde bile Wi-Fi (kablosuz internet) mevcut. İlkokul öncesi çocuklardan tutun yaşlılara kadar herkes internet kullanıyor. 2011 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün de belirttiği üzere Wi-Fi cihazları, 2B sınıfında insanlar için kanserojen tehlike saçıyor. İngiliz sigorta devi Lloyd's aldığı bir kararla elektromanyetik radyasyonlar sonucunda oluşan sağlık sorunlarını sigorta kapsamından çıkararak tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Yani Lloyd's, maruz kalınan radyasyon sizi hasta yaparsa, sağlık sigortası bunu ödemiyor.

"Wİ-Fİ CZLARI KANSEROJEN TEHLİKE SAÇIYOR"

Sigorta devinin bu kararı araştırılmaya başlandığında kararın arka planında kablosuz internet bağlantısının olduğu öğrenildi. Zira 2011 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün de belirttiği üzere Wi-Fi cihazları, 2B sınıfında insanlar için kanserojen tehlike saçıyor.

"TARTIŞMA BİTMİŞTİR: Wİ-Fİ CZLARI SAĞLIĞA ZARARLI"

İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Karolinska Enstitüsü nöroloji profesörü Olle Johansson'a göre tartışma çoktan sona erdi: “Wi-Fi cihazlarından kaynaklanan muhtemel sağlık sorunları olağanüstü bir şekilde genişledi. Beyin tümöründen lösemiye, hafıza kaybından konsantrasyon eksikliğine kadar birçok şikayet görülebilir. Dünyadaki radyasyon limiti çılgın bir şekilde yükseldi. Bu rakamın, 18. yüzyılda olduğundan 1 kuintilyon kat daha yüksek olduğu öngörülüyor. Sadece Wi-Fi olarak düşünmeyin. Etrafımızda her yerde radyo dalgaları var ve bunların insan ve hayvanların sağlığını çok ciddi şekilde etkilediğini biliyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr