Amerikan İç Savaşı’nın bitiminden bir süre sonra eski ABD Süvari Birliği üyesi, yeni ödül avcısı siyahi Binbaşı Marquis Warren öldürdüğü katilleri Wyoming’teki Red Rock kasabasına götürürken yolu ödül avcısı Cellat John Ruth’la kesişir. John’da tıpkı Warren gibi başına 10 bin dolar ödül konan Daisy Domergue’yu Red Rock’a götürmektedir. Yolda onlara kendini Red Rock’ın yeni şerifi olarak tanıtan Chris Mannix’te katılır.

Kar fırtınasından kaçan bu ekip Minnie’nin hanına sığınmak zorunda kalır. Burada onları Meksikalı Bob, sığır çobanı Joe Gage, İngiliz Oswaldo Mobray, Güneyli General Sandy Smithers karşılar. Minnie ile kocası Tatlı Dave’i çok iyi tanıyan Warren onların anne ziyaretine gittiklerini öğrenince şüphelenir. Tüm karakterler güvenilmezdir.

Tek bir mekanda geçen kara komedi, Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nın ardından beliren, ayrımcılık, ırkçılık, özgürlük, açgözlülük, şiddet, adalet gibi temaları işler. Tarantino, ayrıca John Carpenter’ın kült klasiği The Thing’e (1982) ve filmi Reservoir Dogs’a da (Rezervuar Köpekleri/ 1992) gönderme yapar.

İtalyan spaghetti western’lerinin ünlü bestecisi Ennio Morricone, filme yaptığı özgün müzikle en iyi özgün müzik Akademi ödülünü aldı. Quentin Tarantino aynıca filmini 1960’larda moda olan Ultra Panavision tekniğiyle gösterime soktu.

Filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, 65 mm çekim, 70 mm gösterim: Ultra Panavision tekniğinin özellikleri , 1965’ten beri kullanılmayan Panavision lenslerinin yenilenmesi süreci yer alıyor.

The Hateful Eight Yönetmen: Quentin Tarantino Oyuncular: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Giggins, Tim Roth, Michael Madsen, Demian Bichir, Bruce Dern, Channing Tatum / 2015, 161 dakika, As Sanat/ Format: Dvd.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr