Premier Lig ekiplerinden West Ham United yeni evine taşınmaya hazırlanıyor. Londra kulübü ağustos ayından itibaren 2012 Olimpiyatlar için yapılan stada taşınacak.

Premier Lig ekiplerinden West Ham United, bu sezon sonunda evi Boleyn Ground’a veda edecek. Londra ekibi gelecek sezondan itibaren maçlarını kapsamlı bir yenileme çalışmasından geçen Londra Olimpiyat Stadı’nda oynayacak.
West Ham Yönetimi, yenileme çalışmalarının aralıksız devam ettiği yeni stat ile ilgili bilgileri taraftarıyla paylaştı.

54 bin seyirci kapasiteli yeni statta atletizm pistinin üzeri taşınabilir koltuklarla örtülecek. Böylece stat tamamen bir futbol mabedine dönüştürülecek.

Tüm koltukların üzerini örtecek bir çatıya sahip stat, özel akustik dizaynıyla taraftarın sesinin daha gür çıkmasını sağlayacak. West Ham Yönetimi, sahanın boyutlarını da büyütme kararı aldı.
Yeni saha, Boleyn Ground’dan 5 metre daha uzun 4 metre daha geniş olacak. Stadın bir diğer önemli özelliği de Avrupa'nın en büyük dijital ekranına sahip olacak olması. Stadın dış cephesine 83 metre uzunluğunda 12 metre yüksekliğinde dev bir ekran yerleştirilecek.
Premier Lig'de 5. basamakta bulunan West Ham United'ın gelecek sezon yeni stadında Şampiyonlar Ligi maçlarına ev sahipliği yapıp yapamayacağını ise zaman gösterecek. (ntvspor)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr