İstanbul Eyüp’teki Vialand AVM Watsons mağazasında ruj çalmakla suçlanan lise 3. sınıf öğrencisi B.C.’nin, mağaza müdürü ve AVM güvenlik görevlisi tarafından çıplak arandığını iddiası üzerine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrukulu, Başbakan Binali Yıldırm'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Sezgin Tanrıkulu, şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

1. İstanbul Eyüp’teki Vialand AVM Watsons mağazasında ruj çalmakla suçlanan lise 3. sınıf öğrencisi B.C.’nin, mağaza müdürü ve AVM güvenlik görevlisi tarafından çıplak arandığını iddiaları doğru mudur?

2. Lise 3. sınıf öğrencisi B.C.’nin pantolonunun dizlerine kadar indirildiği, bluzu ve iç çamaşırının sıyrılarak arama yapıldığı iddiası doğru mudur?

3. Mağaza müdürünün B.C.’nin kafasına vurarak ‘Hırsız, terbiyesiz’ şeklinde hakaret ettiği iddiaları doğru mudur?

4. Mağaza müdürünün B.C.’ye Bugün iyi günümdeyim dua et, yoksa daha kötü olurdu” dediği iddiası doğru mudur?

5. Çıplak aramanın yapıldığı depoda kameranın olduğu iddiası doğru mudur?

6. “Çıplak arama” iddialarının basına yansıması akabinde, depoda olduğu ifade edilen kamera ile ilgili değişiklikler yapıldığı iddiası doğru mudur?

7. Aramada 2 erkek güvenlik görevlisinin de olduğu iddiası doğru mudur?

8. İddialar doğru ise, mağaza müdürü ve AVM güvenlik görevlisi hangi gerekçeler ile lise 3. sınıf öğrencisi B.C.’yi çıplak olarak aramışlardır?

9. İddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

10. Bahse konu hırsızlık iddiasında, konu ile ilgili yetkili mercilere başvurmak yerine insan onurunu zedeleyen, ayrıca tacizi gerekçelendiren bir uygulama olan “çıplak arama”ya başvurulması nasıl izah edilmektedir?

11. Çocuğun, gencin bedenine, özel yaşamına müdahale eden, onurunu rencide eden ve bir tür işkenceye maruz tutanlar hakkında ne tür işlemler yapılacaktır?

İstanbul'da AVM’de çıplak arama... Watsons açıklama yaptı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr