Oyuncuların en sevdiği seriler arasında yer alan Warcraft uzun yıllar süren mücadelenin ardından geçtiğimiz ay beyazperdeye uyarlandı ve seyircinin karşısına çıktı. Bugüne kadar yapılan en büyük bütçeli oyun uyarlaması olan film birçok izleyici tarafından pek beğenilmedi. ABD açılışı beklenenin çok altında kalarak 24 milyon dolar hasılat yapabildi.


Ama ABD performansına karşın başka ülkelerde ilgi çekmeyi başardı. Bu ülkelerden biride Çin. Çin’de müthiş bir gişe performansı sergileyen film ilk beş günde 156 milyon dolar toplamayı başardı. Toplam gişe hasılatı şu anda 422 milyon doları aşmış gözüküyor.
Filmin ABD sınırları içinde olmasa da dünya genelinde büyük ilgi görmüş olması devam filmi gelebileceğinin söylentilerini başlattı. Bunun üzerinde yapımcılardan da devam filmi hakkında bilgiler gelmeye başladı. Filmin resmi Weibo sayfası üzerinde yapılan açıklamaya göre bu filmin Warcraft film evreni için bir başlangıç olduğu söylendi.
Gelen açıklamaya göre; Warcraft filminin yakın zamanda gişede son bulacağı ama bunun bir son değil bir başlangıç olduğu vurgulandı. Son olarak yapımcıların bu filmle hayranlarına veda etmediklerini ve devam filminin sinyallerini verdikleri söyleniyor.
 
Hangi meslek teknolojiye ne kadar meraklı?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr