Volkswagen’in otomobil sektöründeki yeni döneme ayak uydurması gerektiğini kaydeden VW Ceo’su Matthias Müller, yeni stratejilerinin, elektrikli motorlara ve sürücüsüz otomobillere ağırlık vermek olduğunu söyledi. Şirketin geleceğine dair yapısal değişiklikler hakkında açıklamalarda bulunan Müller, 2025 yılına kadar 30 farklı elektrikli otomobil geliştirmeyi hedefledikleri duyurdu.

Teknolojik mega trendlerin müşterilerin beklentilerini dramatik bir şekilde değiştirdiğini ve geleneksel ticari anlayışı değişime zorladığını kaydeden Müller, yeni teknoloji ve yazılımlara ağırlık verileceğini vurguladı. Gelecek on yıl içerisinde piyasadaki her dört otomobilden birinin elektrikle çalışacağını öngören Müller, VW’nin aynı zamanda akü teknolojisi geliştirmek istediğini de söyledi. Müller’in ifadesine göre, VW kendi akü fabrikasını kurma konusunda da çalışmalar yürütüyor.

MODEL SAYISI DÜŞÜRÜLECEK

Volkswagen bünyesinde yer alan 12 marka altında şu anda 340 model otomobil üretiliyor. Yeni dönemde model sayısının düşürüleceğini belirten Müller, bugüne kadar 12 farklı kategoride yapılan üretimin de ekonomik, geniş iç hacim, premium ve spor otomobiller olmak üzere dört kategoriye indirileceğini söyledi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr