Fenerbahçe'nin deneyimli file bekçisi ve kaptanı Volkan Demirel, FB TV'ye yaptığı açıklamada sakatlığıyla ilgili bilgi verdi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Öncelikle ameliyatını gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür eden Volkan Demirel, sağlık durumu ile ilgili de bilgi verdi. Kaptan, “4-5 gün hastanede yattıktan sonra dün akşam itibariyle evime kavuştum. Allah’a şükür evimdeyim. Buradan doktorlarımız; Çağatay Öztürk, Burak Kunduracıoğlu ile Liv Hospital ekibine, benimle ilgilenen hemşire Zeynep'e çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde hem tedavi sürecim biraz daha kısaldı, hem moral buldum. İlgi ve alakaları çok yüksek seviyedeydi.
Sizin de bildiğiniz gibi 3 seneye yakındır belden sıkıntım vardı. Doktor Süleyman Ağabey ile beraber her sezonun ortalarında iğne tedavisi uyguluyorduk. Aşırı tempo ile beraber yüklendiğim sıralarda hafif bel ağrılarım oluyordu. Son aşamada artık bunun imkanının olmadığını ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler.

Biz de bir sonraki sezonunu düşünerek; zaman kaybetmeden; çünkü beklediğimiz veya iğne tedavisini tekrar uyguladığımız takdirde bu ağrının devam edeceğini söylediler. Galatasaray maçında oynamayı çok istemiştim. Galatasaray maçından sonra ameliyat olmak istedim ama doktorlar bunun imkanı olmadığını, iğne yapabileceklerini ancak idman yaptığım takdirde bunun tekrarlayacağını söylediler.

Birlikte ameliyat olma kararı aldık ve şu an iyi ki ameliyat olmuşum diyorum. Ameliyattan sonra bir iki gün ağrılarım oldu ama dün ve bugün itibariyle kendi işlerimi halledebilecek duruma geldim. Hastane ortamında bir iki gün tabii ki psikolojik olarak rahatsız oluyorsunuz, “acaba tekrar ayağa kalkabilecek miyim, eskisi gibi hareket edebilecek miyim” diye düşünüyorsunuz ama tamamen psikolojik bir durum.

Şu an itibariyle her şey yolunda. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde fizyoterapistler eşliğinde hareketlere başlayacağım. İnşallah yeni sezona en iyi şekilde hazırlanacağım." ifadelerini kullandı.

''SEZON BAŞINDA TAKIMLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM''

Sezon başında takımla birlikte çalışmalara katılmayı hedeflediğini dile getiren Kaptan, “Kendimi bildiğim ve vücudumu tanıdığım için sezon başında takımla birlikte çalışacağımı düşünüyorum. 1 hafta 10 gün sonra fiziksel çalışmalara başlayacağız Fizyoterapist Umut ve Dr. Burak ağabey eşliğinde. Gerekli çalışmaları yapıp, takımdaki yerimi alacağımı planlıyorum. Umarım her şey yolunda gider. Bıraktığım yerden devam ederim diye düşünüyorum” dedi.

Kızı ve ailesiyle birlikte bu süreci en kısa sürede geride bırakacaklarına vurgu yapan Volkan Demirel, “Kızım Yade ve ailemin yanımda olması da benim için çok büyük artı. Onlarla beraber bu süreci hep beraber atlatacağız. Çünkü ben ilk defa bu kadar önemli bir operasyon geçirdim. İnşallah bir daha da olmaz” diye konuştu.

''KALBİM VE GÖNLÜM HER ZAMAN FENERBAHÇE'YLE''

“Kalbim ve gönlüm her zaman Fenerbahçe” ile diyen Volkan, “Takımla sahada olmayı çok istiyordum. Ameliyattan önce de dile getirdim. Antalya’da onlara destek vermek istiyorum. Tabi doktorlar buna izin verecek mi? Dr Çağatay Öztürk ‘zamanla onu göreceğiz’ dedi. Belki orada olmayabilirim ama benim kalbim, gönlüm her zaman Fenerbahçe ile beraberdir. Takım nerede mücadelede ederse etsin. Takım arkadaşlarım bunu çok iyi biliyor. Takım arkadaşlarım ellerinden geleni yapıp, en azından bu sezonu Galatasaray galibiyeti ve kupayla tamamlayacaklarına inanıyorum. Bütün takım arkadaşlarım da böyle düşünüyor” ifadelerini kullandı.

''BU HABERLERİN GÜNDEME GELMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR''

Son günlerde basında Soma’ya yaptığı yardımın yer alması ile ilgili soru üzerine de Volkan Demirel, şunları söyledi:

“Tekrardan Soma’da hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. 2014 yılında Soma’da bu olay gerçekleştiğinde, o zaman yapmış olduğumuz destek ve yardımlar şu an gündeme geldi. Açıkçası şaşırıyorum. Ama artık neyin ne olduğu, Türkiye’de her şey biliniyor.
Topladığımız parayı tamamen Soma’ya yardım amaçlı gönderdik. Oradaki insanlara birazcık destek olabildiysek, ne mutlu bize. Bu haberlerin böyle gündeme gelmesi tabii ki beni çok rahatsız ediyor. Çünkü yapılan yardımın da bilinmemesi gerek. Bunlar bilinsin ve insanlara hoş görünmek adına yapmıyoruz bunları.

Sadece Soma için değil; geçmişte Fenerbahçe takımı olarak, kendim ve ailem olarak bir çok yere yardım ettik. Bundan sonra da elimizden geldiğince yardım edeceğiz. Bunların konuşulması da tabii ki çok yanlış. Tekrardan oradaki insanlara başsağlığı diliyoruz, geçmiş zaman yapılan yardımın hiç önemi yok, çünkü ölen geri gelmiyor. Biz elimizden geldiği kadar sadece onları tebessüm ettirmeye, yardımcı olamaya çalışıyoruz. Eğer yapabiliyorsak da ne mutlu bize. Hiçbir zaman şu yapıldı, bu yapıldı demedik. O zaman 2014 yılında takımla, kendi ailemle beraber; tanıdıklarımızın aracılığıyla bir şeyler yapmaya çalıştık ama tabi ki, bu yok banka, yok kredi kartı borcu, yok kira borcu diye nitelendirmedik. Sadece paramızı topladık ve gönderdik.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr