Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Volkan Demirel'in sözleri:

"Hiçbir arkadaşımın gitmesini istemiyorum. Benim için isim fark etmez. İsim önemli değil. Gidenin arkasından bir şey demeye gerek yok. Saygı duymak gerekir. Keşke burada kalsaydı. Aynı mücadeleyi devam ettirseydi. Çok zorluklar yaşadık burada. Bir mücadele verdik. Gitmeleri beni üzdü. Kendi düşünceleridir. Bunlar futbolun doğasında var. Herkes için hayırlı olsun diyorum. Fenerbahçe'nin ruhunu hazmetmiş ve kabullenmiş arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz. Futbolcular artık profesyonel düşünüyor. Ben doğuştan Fenerbahçeliyim. Benim de sözleşmem bitiyor. Türkiye'de başka kulüpte oynamayı düşünmüyorum. Fenerbahçe ile gönülden imzam var. Beni çağırırlarsa otururum.

- Turgay Şeren'i kaybettik, başımız sağolsun. Ayrıca şehitlerimiz var, onların ailelerine de başsağlığı diliyorum."

- (A Milli Takım prim konusu) Prim konusunda konuşmam doğru değil. Benim zamanımda da prim oldu. Bunlar aile içi konular. Kavga, prim bunlar konuşulmaz. Primle ilgili soru sormadım, beni ilgilendirmez. Ben sadece Milli Takım'ın başarılı olmasını istedim.

"Kendimi Türk futbolu adına ateşe attım"

- A Milli Takım'da oynamak istediğimi defalarca dile getirdim. Ben bazı şeylere dikkat çektim ama vatan haini oldum. Arda'ya (İspanya maçı) yapılanlara en çok ben üzüldüm. Empati kurdum. Kazakistan maçı öncesi isteyerek ya da bilinçli bir şekilde bu davranışta bulunmadım. Kendimi Türk futbolu adına ateşe attım. O gün yaptığımın son derece doğru olduğunu düşünüyorum. Şimdi benim haklı olduğum ortaya çıktı. Bana yapılanlar yanlıştı. Yurt dışında oynuyorsunuz. İstenmeyen olaylar oluyor. Benim o olaydan sonra tüm maçlar Konya'da oynandı ve Milli Takım Avrupa Şampiyonası'na gitti. Milli Takım kampında Ozan'la mesajlaştık. Arda'ya söyle dedim. Onu ilk yaşayan benim. Ama vatan haini oldum. Herkes birlik ve beraberlik içinde olsun. Bakıyoruz sahalara, 14 yabancı futbolcu... Türk futbolcusu yetişmez ki... Yukarıdakini aşağıya çekmemek lazım. Arda bizi çok iyi temsil ediyor. Kötü oynayabilir, bir sürü neden var. Onun kafasında bir şeyler vardır. Örneğin Nani, müthiş performans sergiliyor. Geçen sezon bu kadar iyi değildi. Arda geçen sezon iyi performans sergiledi, turnuvada sergileyemedi.

'Volkan Babacan elinden geleni yaptı'

- Dünyada beğendiğim iki tane kaleci var. Buffon'a hayranlığım var. Neuer'i Schalke'den biliyorum. Volkan Babacan da turnuvada elinden geleni yaptı.

- Süper Lig'de 2 hafta kala şampiyonluğu kaybettik. Çok üzüldük. Her zaman ilk düşüncemiz Fenerbahçe. Şampiyonluğu kaybedince 3-4 hafta kala kendimize gelemedik. Bu camianın beklentilerini karşılayamadığımız için çok üzülüyoruz.

'40 yaşına kadar oynamak istiyorum'

-Vücudum elverdiği sürece oynamak istiyorum. Fenerbahçe ile yatıp Fenerbahçe ile kalkıyoruz. Futboldan sonra da burada oynamak istiyorum. Hedefimde 40 yaşına kadar oynamak var.

- Ozan ile çok konuşuyorum, Alper ile biraz daha az konuşuyorum. Salih ile şimdi konuşmaya başladım. Bunların oynamaları lazım. Ozan, Alper ve Salih'ten Fenerbahçe taraftarının çok beklentisi var. Alper olsun, Salih olsun bunlar Türk futbolunun ismini yukarıya taşıyacak futbolcular. Hepsi de Fenerbahçe'yi taşıyacak. Sonra da Avrupa'nın üst düzey takımlarına gidecekler.

(Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr