İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu Kenya asıllı Türk milli atlet Ali Kaya 1.00.13'lük derecesiyle kazandı. 

Yenikapı Miting Alanı'nda Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un startını verdikleri koşuya yaklaşık 7 bin 500 kayıtlı sporcu katıldı.
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu elit kategorisinde 10 ülkeden 40'ı erkek 19'u kadın olmak üzere 59 atlet koştu.

Toplam 21 kilometreden oluşan elit atletler kategorisindeki erkeklerde Kenya asıllı Türk sporcu Ali Kaya, kadınlarda ise Kenya'lı atlet Violah Jepchumba kazandı.
Erkeklerde ikinci sırayı 1.00.28'lik derecesiyle Eritre'li sporcu Zersenay Tadesse elde ederken, Kenya'dan Leonard Kipkoech Langat 1.00.37'lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlarda ise ikinci ve üçüncü sırayı Etiyopya'lı atletler Meskeram Assefa ile Amane Gobena Gemeda aldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun ardından ilk üçe giren erkek ve kadın atletlere ödülleri ve kupaları verildi.
Vodafone Yarı Maratonu'nda birinciler 10 bin Dolar ödül kazanırken, ikincilere 5 bin Dolar, üçüncülere ise 3 bin Dolar ödül verildi. Atletlere kupa ve madalyalarını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk verdi.
Ödüllerin ardından dereceye giren sporcularla toplu fotoğraf çekildi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr