Şanlıurfa Valiliği tarafından DBP'li Bozova, Halfeti ve Viranşehir belediyelerine resmi yazı gönderilerek, her türlü belediyecilik faaliyetlerinde OHAL kapsamında kaymakamlıklara bağlandıkları iletildi. Valiliğin bu kararının ardından DBP’li Viranşehir, Bozova ve Halfeti belediye eş başkanları basın toplantısı düzenleyerek, alınan kararı anti demokratik bulduklarını belirterek uygulamaya son verilmesini istedi.

'BUNU KABUL ETMEYECEĞİZ'

HDP ve DBP'li yöneticilerinde katıldığı toplantıda konuşan Viranşehir Belediye eş Başkanı Emrullah Cin, çalışmalarında şeffaf olacakları sözüyle seçildiklerini söyledi. Belediye olarak kıt imkanlarla hizmet vermeye çalıştıklarına ifade eden Cin, şunları dedi:

"Varlık nedenimiz anti demokratik uygulamalara karşı çıkmak oldu. Bizden tüm çalışmalarımızın kaymakamın onayına sunmamızı istiyorlar. Bu uygulamalar hukuk dışıdır. Bunu kabul etmeyeceğiz. Bize gönderilmiş olan yazının geri çekilmesini istiyoruz. Bu yazılar sadece DBP belediyelerine gidiyorsa, hukuksuz ve antidemokratiktir. Bu saygısızlık ve halk iradesini yok saymaktır. Derhal geri çekilmesini istiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr