Polis ekipleri şüpheliyi yaklaşık 3 ay boyunca teknik ve fiziki oyarak takip etti. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri 15 Mart Salı günü Bakırköy Şenlikköy Mahallesi'nde ev ve ofisi bulunan İran uyruklu A.Z. ve F.B.R.'nin adreslerine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda İsveç, İran, Fransa, Norveç, İngiltere, Irak ve Kanada gibi ülkelere ait toplam 85 pasaport, İsveç, Norveç ve Danimarka pasaportunun kimlik bilgilerinin bulunduğu 27 ön sayfa, tarayıcı, dizüstü bilgisayar, mengene ve çeşitli kırtasiye malzemeleri ele geçirildi.

İRAN UYRUKLU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne getirilen İran uyruklu A.Z. ve F.B.R. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

'VIP PASAPORT' ŞEBEKESİNİN PASAPORTLARI ÇALINTI ÇIKTI

Şüphelilerin hazırladıkları sahte pasaportların gerçeğinden ayırt etmenin çok güç olduğunu belirten polis ekipleri, şüphelilerin pasaportları 20 bin Euro'dan başlayan fiyatlara sattıklarını tespit etti. Şebekenin hazırladığı pasaportların kalitesi sebebiyle 'VIP Pasaport' çetesi olarak bilindiği, yüksek meblağlara zenginlere satarak lüks yaşam sürdükleri öğrenildi. Ele geçirilen pasaportları tek tek inceleyen polis ekipleri 60 tanesinin kayıp ve çalıntı başvuru yapılmış pasaportlar olduğunu belirledi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekiplerinin Şenlikköy'deki evde yapılan aramalar polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Ekiplerin eve girmesi ile başlayan görüntülerde evin matbaa gibi olduğu gözüküyor. Polis ekipleri tarafından yapılan aramalarda raflarda duran boya ve çeşitli kırtasiye malzemeleri görüntülendi. Polis ekipleri evde bulduğu bir valizin içerisinde de pasaport yaprağını kaplama makinası bulmaları görüldü. İran uyruklu şüpheli A.Z. ve F.B.R.'nin adliyedeki görüntüsü ile son buldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr