FETÖ/PDY davalarından tutuklu bulunan 16 kişi dün bulundukları cezaevinden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilerek savcıya ifade verdi. Savcı 15'i için tutuklama talebinde bulundu. Ancak avukatlarının talebi üzerine bu 15 kişi, hakim karşısına perşembe günü çıkarılmak üzere tutuklu bulundukları cezaevine gönderildi. Bugün de savcı tarafından ifadeleri emniyette alınan 21 kişiden 19'u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Böylece tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilenlerin sayısı 34'e çıktı.

Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin soruşturma kapsamında arandığı, 4 kişinin emniyetten serbest bırakıldığı, bir kişinin de hasta olduğu için ifadesinin daha sonra alınacağı belirtildi.

"IMEI NUMARALARINI YA DA İSİMLERİNİ DEĞİŞTİREREK TELEFONLARI DİNLEDİLER"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde, 2007'den 2009'a kadar yapılan usulsüz dinlemelerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen başmüfettişlerce hazırlanan raporda, aralarında işadamları ve gazetecilerin bulunduğu 59 kişinin, mobil telefon cihazlarının IMEI numaralarını ya da isimlerini değiştirerek terör örgütleri veya diğer suç örgütleri ile irtibatlandırarak dinlendikleri ortaya çıkmıştı.

"HÜKÜMETİ DEVİRMEK AMACIYLA YAPTILAR..."

Başlatılan soruşturmada şüphelilerin, yapılan dinlemelerle 2013 yılı sonunda FETÖ /PDY yapılanmasını gerçekleştirmeyi düşündüğü, hükümeti cebir, şiddet ve diğer illiegal yöntemlerle devirme planları yaptıkları, bu amaçla da ülkenin önde gelen kişi ve kuruluşların usulsüz dinlemelerle baskı ve etki altına alınmayı amaçlandığı öne sürülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr